Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο

Eurokinissi

Με αφορμή τον εορτασμό από τα 43 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά και να περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, με κορύφωση την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Διακήρυξή της υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων:

«Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο (...) Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τις εκβιαστικές και εκφοβιστικές πολιτικές που εκπορεύονται από τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας και προβάλλονται καθημερινά από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, για να χειραγωγηθεί και υποταχθεί ο λαός που αντιστέκεται, ο λαός που ξεσηκώνεται (...). Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Είμαστε αντίθετοι στην υποχρηματοδότηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που στο όνομα της μεγιστοποίησης του κέρδους των μεγάλων συμφερόντων, στο όνομα των ξένων δανειστών, απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας (...).

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που είναι θύματα εξωτερικών επεμβάσεων (...) Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δημιουργούν νέους κινδύνους, με αποτέλεσμα να γενικεύεται ο πόλεμος και η καταστροφή στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή(...)

Καμιά ανοχή στα νεοναζιστικά μορφώματα της "Χρυσής Αυγής" και την παρακρατική τους πρακτική και δράση. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντικομμουνιστική υστερία που προοιωνίζεται πάντοτε νέες επιθέσεις σε εργασιακά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα (...) Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και της νεολαίας, που το 1973 είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε επικαιρότητα το σύνθημα "ΕΞΩ αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" και που αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν παραπέρα τη χώρα στα επεμβατικά τους σχέδια στην περιοχή και να προωθήσουν "λύση" στο Κυπριακό, στη βάση των συμφερόντων τους. Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλο τον Ελληνικό Λαό ν' αγωνισθούν για την ανατροπή των σκληρών μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ