Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρεμβάσεις για τις υποδομές των σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Κεφαλονιάς για ζητήματα υποδομών των σχολείων και μεταφοράς μαθητών έκαναν χτες εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, της Ενωσης Γονέων, του Εργατικού Κέντρου, των Συλλόγων Γονέων του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου και του Γυμνασίου Ληξουρίου, τα 15μελή του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου, του ΕΠΑΛ Αργοστολίου και του ΓΕΛ Ληξουρίου.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές έθεσαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της χωροθέτησης οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα του Ληξουρίου, της άμεσης περίφραξης και κατεδάφισης του ετοιμόρροπου μηχανουργείου του ΕΠΑΛ Ληξουρίου και οικοδόμησης νέου, να γίνουν όλα τα έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας στα σχολεία του Νομού, να αποδοθούν στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου οι χώροι του ΚΕΚ Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, να υπάρξει τακτική συγκοινωνία προς το ΕΠΑΛ Αργοστολίου και το συγκρότημα «Φαραώ» και να γίνει ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, να μην περάσει καμία κατάργηση - συγχώνευση σχολείου, να υλοποιηθεί η πρόταση για ίδρυση Ειδικού Γυμνάσιου στο Αργοστόλι φέτος και άλλα ζητήματα.

«Κατήγγειλαν την πολιτική που ενιαία υλοποιείται από κυβέρνηση - Τοπική Διοίκηση και που θυσιάζει δικαιώματα, είτε άμεσα είτε επικαλούμενη γραφειοκρατικά προβλήματα. Ολα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης και της κερδοφορίας», σημειώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, δηλώνοντας πως οι φορείς θα επανέλθουν για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

  • Αντίστοιχα, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ηρακλείου καλεί τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη, στις 9.30 π.μ., η Ενωση Γονέων Ηρακλείου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη σχολική στέγη που διοργανώνει από κοινού με το Σωματείο Οικοδόμων. Καλούν αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης, όλους τους γονείς, να πάρουν μέρος και να καταθέσουν υπομνήματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ