Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Εθνικό Θέατρο στη Μόσχα

Η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το ιστορικό θέατρο «Βαχτάνγκοφ» της Μόσχας, στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, ταξιδεύει για να παρουσιαστεί στη Μόσχα, στις 12, 13 και 14 Νοέμβρη, στο θέατρο «Βαχτάνγκοφ». H παράσταση θα επαναληφθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 2 και 3 Δεκέμβρη.

Η σκηνοθεσία είναι του Ρίμας Τούμινας. Πρόκειται για μία σπουδαία συμπαραγωγή με Ρώσους και Ελληνες ηθοποιούς, και τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο. Η απόδοση των χορικών είναι της Ελσας Ανδριανού, ενώ την πρωτότυπη μουσική των χωρικών έχει γράψει ο Θοδωρής Αμπαζής.

Σκηνογράφος: Adomas Jacovskis. Ενδυματολόγος: Maksim Obrezkov. Συνθέτης: Faustas Latenas. Σύνθετης χορικών: Θοδωρής Αμπαζής. Φωτιστής: Narek Tumanian. Χορογράφος: Andzelika Cholina. Δραματολόγος / ακαδημαϊκός σύμβουλος: Dmitry Trubothckin.

Χορός: Ilya Algaer, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κώστας Κοράκης, Δαυίδ Μαλτέζε, Λεονάρδος Heifetz-Μπατής, Σωκράτης Πατσίκας, Γιώργος Στάμος, Σπύρος Τσεκούρας. Παιδιά: Αφροδίτη Αντωνάκη, Γεωργία Μητροπούλου. Η παράσταση είναι δίγλωσση και θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Ρωσικά στα σημεία του ελληνικού κειμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ