Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία για επίθεση σε μετανάστες

Επίθεση από ομάδα κρανοφόρων δέχτηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ., την περασμένη Τρίτη στις 10 το βράδυ, πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στο δημοτικό πάρκο της πρωτεύουσας της Σάμου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με άλλη καταγγελία, ομάδα αλλοδαπών επιτέθηκε σε ημεδαπούς, θεωρώντας ότι ήταν οι δράστες της επίθεσης. Από αυτήν τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Ακολούθησε αποκλεισμός του περιφερειακού δρόμου κάτω από το hot spot, όπου συγκεντρώθηκε αριθμός αλλοδαπών μετά και τη φήμη πως υπήρξε τραυματίας ανάμεσά τους. Κάποιοι πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και άναψαν φωτιές σε κάδους. Μετά από περίπου δύο ώρες διαπραγματεύσεων μεταξύ προσφύγων και Αστυνομίας και την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αλλοδαποί, αφού καθάρισαν το δρόμο από τα σκουπίδια που είχαν πετάξει, ανηφόρησαν για το hot spot. Επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε στην περιοχή, σβήνοντας τις φωτιές που είχαν ανάψει. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί βρίσκονται εγκλωβισμένοι 2.735 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, ένας ελαφρά τραυματίας ήταν ο απολογισμός επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ ανήλικων προσφύγων, στο κέντρο φιλοξενίας, στην Πάτρα, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Praksis». Η ένταση σημειώθηκε μεταξύ περίπου 15 ανηλίκων, που μένουν σε δύο διαφορετικά δωμάτια. Αιτία ήταν το γεγονός πως κάποιοι από τους ανήλικους έκαναν φασαρία, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μην μπορούν να κοιμηθούν. Επειτα από λίγη ώρα, κάποιοι από τους ανήλικους ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και ένας ακόμη να λιποθυμήσει. Αμέσως μετά, κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι ανήλικοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης, ένας ακόμη ανήλικος διακομίστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όπου έπειτα από εξετάσεις επέστρεψε και αυτός στο κέντρο φιλοξενίας. Στο κέντρο φιλοξενίας μένουν 34 ανήλικοι και δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται κάποιο επεισόδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ