Κυριακή 13 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πλούσια πολιτική συζήτηση και το πλατύ άνοιγμα δίνουν ώθηση στη μάχη

Συνέντευξη με τον Αριστείδη Δαμαλά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Ο αντίστοιχος πίνακας με τα ποσοστά των ΤΟ της Δυτικής Ελλάδας
Ο αντίστοιχος πίνακας με τα ποσοστά των ΤΟ της Δυτικής Ελλάδας
Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, διανύει ήδη τη δεύτερη βδομάδα και όλες οι Οργανώσεις δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, μετά το δεύτερο κλείσιμο, έχοντας καλύψει το 41,69% βρέθηκε στην πρώτη θέση ανάμεσα στις Οργανώσεις, δίνοντας το στίγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Για την οργάνωση αυτής της προσπάθειας και το πολιτικό περιεχόμενο της μάχης αυτής μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ:

-- Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας έχει φτάσει σε ποσοστό κάλυψης στο 41,69% κάνοντας μια πολύ ικανοποιητική αρχή. Τι μέτρα πήρε η Οργάνωση για την επιτυχημένη εκκίνηση της μάχης και συνολικότερα;

-- Αυτό το ποσοστό δεν ήρθε ξαφνικά. Ηταν το αποτέλεσμα σειράς μέτρων που έχουμε πάρει στα κομματικά όργανα συνολικά για την οικονομική δουλειά στην περιοχή, αλλά και ειδικά μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση.

Είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης από την Κομματική Οργάνωση και τους οπαδούς της αναγκαιότητας της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, μέσα από τη συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ, την πολύπλευρη δράση του Κόμματος τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση, στη συζήτηση που προηγήθηκε στα όργανα, στις ΚΟΒ και σε συσκέψεις με τους οπαδούς έγινε προσπάθεια να κατανοηθεί η ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη δράση του Κόμματος η κατάκτηση της ικανότητας να μπορεί να παρεμβαίνει πολιτικά, να δρα, να οργανώνει την πάλη χωρίς να μπαίνουν εμπόδια από οικονομικές δυσκολίες.

Το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου και η κατάταξη των Οργανώσεων, όπως ήταν την περασμένη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη
Το ποσοστό κάλυψης του πανελλαδικού πλάνου και η κατάταξη των Οργανώσεων, όπως ήταν την περασμένη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη
Εγινε προσπάθεια να δοθούν επιχειρήματα, να απαντηθούν ερωτήματα, να ξεπεραστούν δισταγμοί κύρια από νέους συντρόφους, για να απευθυνθούν πλατιά με το κουπόνι. Το κουπόνι αποτελούσε πάντα κρίκο που δημιουργούσε και ενίσχυε δεσμούς με κόσμο που μέχρι χτες δεν ήταν δίπλα μας. Η οικονομική στήριξη είναι τρόπος να ενισχύσει κάποιος τον αγώνα, ακόμα κι αν δεν έχει πειστεί για την αξία της προσωπικής συμμετοχής.

Η Οικονομική Εξόρμηση αξιοποιείται για πλατύ άνοιγμα της Κομματικής Οργάνωσης στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά, στη νεολαία της περιοχής και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν το 20ό Συνέδριο του Κόμματος, ενώ είναι σε πορεία κορύφωσης οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, το 2018, όπως και για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση τον ερχόμενο χρόνο.

Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναβάλουμε για αργότερα την πολύπλευρη πολιτική παρέμβαση. Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η αμείωτη επίθεση από την εργοδοσία και την κυβέρνησή της, η οργάνωση της λαϊκής πάλης απαιτούν να γίνουμε ακόμα πιο ικανοί στην προώθηση της στρατηγικής μας.

Οι εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ με την πολύ καλή οργάνωσή τους, αποτέλεσαν αφορμή για συζήτηση και παράδειγμα για το πώς πρέπει να οργανώνονται οι εκδηλώσεις του Κόμματος, για την αναγκαιότητα οι Τομεακές Οργανώσεις και η Επιτροπή Περιοχής να έχουν γερό ταμείο, ώστε ν' ανταποκρίνονται και σε αυτές τις υποχρεώσεις, αλλά και να εξασφαλίσουν όλα τα τεχνικά μέσα και την υποδομή για την απρόσκοπτη καθημερινή πολιτική παρέμβαση.

Η κάθε ΤΟ, με βάση αυτήν την κατεύθυνση, αποφάσισε τι ανάγκες πρέπει να καλύψει σε υποδομές και ενημέρωσε τις ΚΟΒ, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο.

Με τη συζήτηση στις ΚΟΒ, τις προσωπικές συνεργασίες με μέλη και με οπαδούς έγινε προσωποποιημένη χρέωση των πλάνων και αποφασίστηκε σε ποιους θα απευθυνθούμε από την 1ημέρα της Εξόρμησης.

-- Το λαϊκό εισόδημα έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, η ανεργία είναι τεράστια. Αυτές οι δυσκολίες πώς εκφράζονται στην οικονομική δουλειά και πώς μπορεί να μειωθεί η επίδρασή τους;

-- Με δεδομένη την κατάσταση των εργαζομένων, τη μείωση του εισοδήματός τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να τα βγάλουν πέρα, συζητήσαμε πρόσθετα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσκολία και να πιαστούν τα πλάνα όπως:

Ανοιγμα πολύ πλατύτερο, ν' απευθυνθούμε σε πολύ περισσότερους, που να μιλήσουμε μαζί τους, να τους εξηγήσουμε γιατί πρέπει να στηρίξουν οικονομικά το ΚΚΕ, που είναι πάντα, από την ίδρυσή του στο πλευρό των εργαζομένων, είναι το αποκούμπι τους στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του.

Καλή συζήτηση με τον εργατόκοσμο που δεν θα περιορίζεται στα οικονομικά, αλλά θα βαθαίνει πολιτικά, η συζήτηση να καλύπτει το εύρος των πολιτικών εξελίξεων, να ανοίγει τη συνολική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Στα όργανα, ο βδομαδιάτικος έλεγχος να εστιάζει στα βασικά καθήκοντα της οικοδόμησης του Κόμματος, της διάδοσης και αξιοποίησης του «Ριζοσπάστη» με επίκεντρο την πορεία του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης.

Επίσης, τα όργανα, με την Επιτροπή Περιοχής να μπαίνει μπροστά, για να ενισχύσουν την προσπάθεια πήραν πρωτοβουλίες. Προχωρήσαμε στην έκδοση καλαίσθητων ημερολογίων με θέμα τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή (3η Μεραρχία Πελοποννήσου για τις ΤΟ Αχαΐας και Ηλείας, 2η Μεραρχία Ρούμελης για την ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας, και το Τμήμα Κεφαλλονιάς για την ΤΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης). Επίσης, σχεδιάζονται γλέντια και άλλες πρωτοβουλίες.

-- Πώς αξιοποιείται η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις; Ποια κριτήρια - δείκτες μπαίνουν;

-- Η αξιοποίηση της άμιλλας ανάμεσα στις ΤΟ αλλά και τις ΚΟΒ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση της δουλειάς.

Η ΕΠ έχει προκηρύξει άμιλλα μεταξύ των ΤΕ με τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την ΚΕ: Κάλυψη πλάνου, ατομική συμβολή των μελών του Κόμματος, ο βαθμός αξιοποίησης των οπαδών, το πιο πλατύ άνοιγμα της κάθε ΤΟ, της κάθε ΚΟΒ. Τις επόμενες μέρες, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 98χρονα του Κόμματος, θα ανακοινωθούν τα βραβεία και ταυτόχρονα θα γίνει η βράβευση των ΤΟ που πρώτευσαν στην προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση.

Παράλληλα ΤΟ έχουν καλέσει σε άμιλλα άλλες, όπως: Η ΤΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης την ΤΟ Υπαίθρου Αχαΐας και η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας την ΤΟ Πάτρας.

Με αισιοδοξία το σύνολο της Κομματικής Οργάνωσης, τα όργανα, τα κομματικά μέλη, τα στελέχη συνεχίζουμε και φιλοδοξούμε στο τέλος της Οικονομικής Εξόρμησης να βρεθούμε πιο ικανοί, ώστε απρόσκοπτα να δυναμώνουμε την πολιτική μας δράση, την παρέμβαση για τα λαϊκά προβλήματα και, για μια ακόμα χρονιά, η Οργάνωσή μας να διακριθεί στην άμιλλα που έχει προκηρύξει η ΚΕ σε όλους τους δείκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ