Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΙΩΑΚΕΙΜ -Σούραλη ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΦΩΤΟ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ήταν πιστός οπαδός του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του. Πρόσφερε στο εργατικό κίνημα από την εποχή των Λαμπράκηδων, έπειτα στα χρόνια της παρανομίας στη χούντα, στη μεταπολίτευση. Εμεινε πιστός στο Κόμμα κατά τις αντεπαναστατικές ανατροπές του '89 - '91.

Τις Κυριακές τού πηγαίναμε τον «Ριζοσπάστη» και κουβεντιάζαμε για τις πολιτικές εξελίξεις. Είχε μια καθαρή ματιά για τα πράγματα. «Οσο ζω, θα στηρίζω το Κόμμα με όποιους τρόπους μπορώ», μας έλεγε. Ηταν παρών σε εκδηλώσεις του Κόμματος.

Ενα ατύχημα του είχε δημιουργήσει μία αναπηρία και είναι σίγουρο ότι έπαιρνε δύναμη για τα προβλήματά του και από τον τρόπο με τον οποίο το Κόμμα μας βλέπει τα πράγματα. Αυτόν του αγώνα!

Θα τον θυμόμαστε με επαναστατική αισιοδοξία! Με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνό του, προσφέρουμε στη μνήμη του 60 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Η οικογένεια του Βασίλη Τοπαλίδη και σύντροφοι από την ΚΟΒ Κόκκινου Μύλου - Αγίας Αννας

***

ΦΩΤΟ

Η ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (το γένος Σούραλη) ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πάντα πιστή στις ιδέες του κομμουνισμού. Είτε ως «οικοδέσποινα» του παράνομου τυπογραφείου της ομάδας Τιμογιαννάκη στον Εμφύλιο στην Κοκκινιά, είτε ως κρατούμενη στις φυλακές Αβέρωφ, είτε ως σταθερός και σημαντικός οικονομικός ενισχυτής στα χρόνια της μεταπολίτευσης, πάντα ιεραρχούσε τις ανάγκες του Κόμματος πάνω από τις δικές της.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
Στις 30 Αυγούστου του 2003 «έφυγε» για το τελευταίο της ταξίδι. Μας αγάπησε και την αγαπήσαμε σαν μέλος της οικογένειάς μας. Στη μνήμη της, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 35 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Γιαννούλα και Στεφανία Παπαγεωργάκη

***

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ και της νύφης μου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΠΑΠΠΑ προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Παππάς Απόστολος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ