Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΚ
Βολές Βασιλακόπουλου κατά Ευρωλίγκας

Τον έντονο προβληματισμό του και τη διαφωνία του ως προς το νέο τρόπο διεξαγωγής της Euroleague εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, με δημόσια τοποθέτησή του έχοντας ως αφορμή τη 2η βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων των ομάδων για τη διοργάνωση. Στην τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΟΚ μιλάει για εξαφάνιση των εθνικών πρωταθλημάτων, αφευρωπαϊσμό του ίδιου του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς και για τη μεγάλη εξουσία που αποκτούν πλέον οι διαιτητές. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενορχηστρωμένη εκστρατεία προπαγάνδας των ανθρώπων που υπηρετούν τη Βαρκελώνη να παρουσιάσουν το νέο... format (sic) της Ευρωλίγκας, ως τον τρόπο "απογείωσης" του αθλήματος και του θεάματος. Οι δεξιοτέχνες της επικοινωνίας παραβλέπουν και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν εκούσια, τις τελείως αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο αθλητικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ειδικά στους τομείς των εθνικών πρωταθλημάτων και της παραγωγικής διαδικασίας Ευρωπαίων παικτών αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κάνει λόγο για «...αφευρωπαϊσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των εγχώριων πρωταθλημάτων, για την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει δοθεί στους διαιτητές, μετατρέποντάς τους σε κύριο παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως «άλλο πράγμα είναι η ψυχαγωγία, άλλο η διασκέδαση και άλλο πράγμα ο αθλητισμός. Συγχέοντας αυτές τις τρεις έννοιες και δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις, προσφέρουμε τη χειρότερη των υπηρεσιών στον αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ