Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τεστ... ισπανικών για «αιώνιους»

Tο ισπανικό τεστ καλούνται να περάσουν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λίγο πριν και από τη μεταξύ τους μονομαχία για την Ευρωλίγκα

Icon

Tο ισπανικό τεστ καλούνται να περάσουν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λίγο πριν και από τη μεταξύ τους μονομαχία για την Ευρωλίγκα
Το... τεστ ισπανικών καλούνται να ξεπεράσουν σήμερα οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αφού 48 ώρες πριν από τη δική τους μονομαχία στο ΟΑΚΑ (8η αγωνιστική) αντιμετωπίζουν σήμερα για την 7η αγωνιστική την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (20.00 Νοvasports 2) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (22.00 EΡΤ) εκτός, αντίστοιχα. Σημειώνεται πως αυτή είναι η 2η βδομάδα της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει διπλές υποχρεώσεις για τις ομάδες. Μάλιστα, ειδικά για τις δύο ελληνικές ανεβάζει τον πήχη των δυσκολιών αφού εκτός των δυνατών αντιπάλων που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα θα τα πουν και μεταξύ τους την Παρασκευή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίνονται πολλά

Μετά την αναπάντεχη ήττα (που τον έριξε στο 3 νίκες - 3 ήττες) κόντρα στην ουραγό (και χωρίς νίκη μέχρι τότε) Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, που τον έριξε απ' τα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα ψάχνει την επιστροφή στις επιτυχίες. Μια επιστροφή που θεωρείται μονόδρομος όχι μόνο για πρακτικούς λόγους αφού σε περίπτωση νέας αποτυχίας θα χάσει και άλλο έδαφος από την κορυφή αλλά και για ψυχολογικούς ενόψει συνέχειας. Το επεισόδιο Σφαιρόπουλου - Γκριν, με τον πρώτο να διώχνει το παίκτη από την προπόνηση και να του δίνει 48ωρη άδεια, είναι ενδεικτικό του εκνευρισμού που υπήρξε μετά την ήττα από τη Γαλατά, ωστόσο η επιστροφή του στις προπονήσεις (μετά τον διάλογο με τον τεχνικό του) έδειξε να επαναφέρει μια σχετική ηρεμία. Την ίδια στιγμή, τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι κομβικά για κάποιους παίκτες και τη συνέχειά τους στην ομάδα καθώς διάχυτη είναι τον τελευταίο καιρό η φημολογία ότι υπάρχουν αρκετά παράπονα για τις εμφανίσεις τους. Στα αγωνιστικά, προβλήματα αντιμετώπισαν στις προπονήσεις οι Αγραβάνης (οίδημα), Μάντζαρης (τενοντίτιδα), με τον πρώτο πάντως να θεωρείται πιο αμφίβολος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Να μείνει στα ψηλά

Με τη νίκη έστω και με αγχωτικό τρόπο κόντρα στη Μακάμπι να τον επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών και να τον εκτοξεύει βαθμολογικά ουσιαστικά στη 2η θέση, πρακτικά στην 4η (βάσει ισοβαθμιών, με απολογισμό 4 νίκες, 2 ήττες) ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει χαρακτήρα στο δεύτερο (μετά την κόντρα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα) πιο δυνατό εκτός έδρας τεστ του σήμερα με αντίπαλο τη Ρεάλ. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι δυο ομάδες συγκατοικούν στο τέταρτο σκαλοπάτι με παρόμοια συγκομιδή (4 νίκες, 2 ήττες) δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο σημερινό ντέρμπι. Ενόψει και της αναμέτρησης με τον «αιώνιο», οι «πράσινοι» ψάχνουν την επιτυχία και ως ψυχολογικό εφαλτήριο στην προσπάθεια που κάνουν να ανέβουν ακόμα ψηλότερα βαθμολογικά. Διαθέτοντας το πλεονέκτημα ο νέος κόουτς, Τσάβι Πασκουάλ, να γνωρίζει αρκετά καλά τη σημερινή αντίπαλο από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν για το θετικό αποτέλεσμα. Στην αποστολή τη θέση του Πατ Καλάθη, που υποφέρει από γαστρεντερίτιδα, πήρε ο Μιχάλης Λούτζης.

  • Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια η Νταρουσάφακα θα υποδεχτεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19.00 Novasports 1) και η Ζαλγκίρις Κάουνας την Γαλατασαράι (20.00 Νovasports 5).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ