Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις προσωπικού για κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Τη μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος κατά 70% την τελευταία πενταετία, τις ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων που δεν αναπληρώνονται, τα κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων και άλλα πολλά προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας επισημαίνει η Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών του νομού, τονίζοντας την ανάγκη μαζικών προσλήψεων γιατρών και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι αυξημένες καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

  • Στο νοσοκομείο, που λειτουργεί 365 μέρες σε καθεστώς γενικής εφημερίας, η Παθολογική Κλινική των 58 κλινών υποχρεούται να εφημερεύει με 7 μόνο γιατρούς ειδικευμένους, καλύπτοντας ταυτόχρονα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να καλυφθούν οι εφημερίες χωρίς βοήθεια και άλλων γιατρών. Η Γενική Συνέλευση απορρίπτει τη «λύση» της μερικής αναστολής της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι αν προωθηθεί κάτι τέτοιο από το υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση από το λαό της Καρδίτσας.
  • Η αρνητική στάση του υπουργείου Υγείας για παραμονή όλων των επικουρικών γιατρών προκαλεί οξύτατο πρόβλημα στο νοσοκομείο, καθώς στο τέλος του 2016 λήγει η θητεία της νευρολόγου, του γαστρεντερολόγου και ενός χειρουργού. Η Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική λειτουργεί πλέον με μόνο μία ειδικευμένη γιατρό, ενώ η υποστελέχωση σε γιατρούς κυριαρχεί και σε άλλες κλινικές και τμήματα, που λειτουργούν ακόμα χάρη στη φιλοτιμία των γιατρών.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών, μεταξύ άλλων, απαιτεί:

-- Αμεση μετακίνηση για κάλυψη εφημεριών τουλάχιστον δύο παθολόγων γιατρών από την 5η ΥΠΕ ή εναλλακτικά γενικών γιατρών για εφημερίες στο ΤΕΠ.

-- Να παραμείνουν όλοι οι επικουρικοί γιατροί στις θέσεις τους.

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων με επίσπευση των διαδικασιών.

-- Αμεση χρηματοδότηση για τις ανάγκες του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ