Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ψηφίστηκε ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Ευθυγραμμισμένος με τον κρατικό προϋπολογισμό, αυστηρά προσαρμοσμένος στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, στις κατευθύνσεις, στους στόχους και τις επιδιώξεις της μόνιμης ευρωενωσιακής δημοσιονομικής πειθάρχησης και των μνημονιακών συμβάσεων που ξεδιπλώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας, είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, καλώντας σε «συναίνεση», ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία και των τριών περιφερειακών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως σημείωσαν οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι, είναι ένας προϋπολογισμός «διαχείρισης» - το παραδέχτηκε στην εισήγησή του και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός - κι απόλυτα συμβατός με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Βαθιά αντιλαϊκός και προσαρμοσμένος στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στη στρατηγική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας για την έξοδό τους απ' την κρίση. Αποτελεί το έδαφος για ένταση της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της παραπέρα φορολεηλασίας των λαϊκών νοικοκυριών, για τη διεύρυνση των αντιδραστικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, του μεροκάματου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται μακριά από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κινήματος και απ' τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα επισήμαναν πως σε μια περιοχή με μεγάλες πληγές από τα αλλεπάλληλα πλημμυρικά φαινόμενα, είναι ανεπαρκής ο συνολικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων, ενώ δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόβλεψη για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλία είναι σεισμογόνος περιοχή με ιδιαίτερα νωπές μνήμες από ισχυρούς σεισμούς του σχετικά κοντινού παρελθόντος (Σοφάδων, Αγχιάλου, Αλμυρού, Σποράδων κ.λπ).

Για τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, τους αγρότες που ξεκληρίζονται, τους αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτα και βρίσκονται στο έλεος των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας δεν διαθέτει πόρους, αντίθετα μέσω του ΕΣΠΑ, του καινούριου ΣΕΣ και των άλλων προγραμμάτων της ΕΕ, απλόχερα θα χρηματοδοτήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Θεσσαλίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, καθώς και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας οικονομικού έτους 2017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ