Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κάρμινα Μπουράνα» με την Καμεράτα

thomas daskalakis ndp photo ag

Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, το γνωστότερο συμφωνικό - χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημένα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ, στις 26 Νοέμβρη, 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Carmina Βurana γράφτηκαν το 1935 για μεγάλους ορχηστρικούς και χορωδιακούς όγκους και τρεις σολίστ. Από τότε έως σήμερα μαγεύουν τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψής τους, το γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο. Το έργο είναι βασισμένο σε μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα, που γράφτηκαν από μοναχούς και ανακαλύφθηκαν σε πάπυρο το 1803 στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων στο Μπόιερν της Βαυαρίας. Ο Καρλ Ορφ μελοποίησε 24 από αυτά τα ποιήματα, που μιλούν για το ρόλο της Τύχης στην ανθρώπινη ζωή, για τον ερχομό και τις ομορφιές της Ανοιξης, για την τρέλα της κοσμικής διασκέδασης και, με αθυρόστομο συχνά τρόπο, τις χάρες του έρωτα.

Με τους Συντελεστές: Μυρσίνη Μαργαρίτη - σοπράνο. Νίκος Σπανάτης - κόντρα τενόρος. Χάρης Ανδριανός - βαρύτονος. Συμμετέχουν: Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία Δημήτρης Κτιστάκης). Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής), Παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί» (διδασκαλία Χριστίνα Μιχαλάκη, Καλλιτεχνική Διεύθυνση Καλλιόπη Γερμανού). Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή) και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αταλάντης (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή).

Τιμές εισιτηρίων: 14, 25, 35 και 50 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 7,50 ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ), 9,50 ευρώ (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες 210 72.82.333, www.megaron.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ