Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, 23 Νοέμβρη, κλείνουν 16 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μου ο σύζυγος και σύντροφος στη ζωή μου ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, κομμουνιστής και αντιστασιακός με 25 χρόνια φυλακές και εξορίες. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική του Εξόρμηση.

Η σύζυγος Κική Ιωαννίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Οι αγαπημένοι μας γονείς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ «έφυγε» από τη ζωή πριν από 19 χρόνια και η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ «έφυγε» πριν από 13 χρόνια. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Η ανταμοιβή τους ήταν, όπως και αμέτρητων αγωνιστών, η αστική τάξη να τους σύρει στις φυλακές και στα ξερονήσια, όπως Χίο, Μακρόνησο, Αη Στράτη, Τρίκερι. Παρ' όλα τα βασανιστήρια που τους επέβαλαν, δεν λύγισαν, συνέχισαν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το δίκιο και την εξουσία της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σε όλους αυτούς που πάλεψαν στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στα χρόνια της χούντας των συνταγματαρχών, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω Φρυγίας ΚΟΒ Βύρωνα.

Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή, ο συγχωριανός μας από το χωριό Βολίμες της Ζακύνθου, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ. Η οικογένειά του φτωχοί βιοπαλαιστές, έτσι μόλις τελείωσε το σχολείο παρότι ανήλικος, μπήκε στην παραγωγή και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αυτό του δημιούργησε προβληματισμό και αγανάκτηση και πολύ σύντομα, αγωνίστηκε με τις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ. Ανέπτυξε ταξική συνείδηση και συνέβαλε ώστε η κόρη του, Γιώτα, μεγαλώνοντας να ακολουθήσει το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ
Ο Διονύσης Θεοδόσης και ο Σπύρος Ποταμίτης, ως δείγμα ευγνωμοσύνης και αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Βύρωνα.

***

ΦΩΤΟ

Για τον αγωνιστή - κομμουνιστή ΗΛΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ, οι γιοι του και οι οικογένειές τους προσφέρουν στη μνήμη του μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα - Νταμαράκια 100 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ