Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ,2

Η Ευαγγελία Αναστασίου Σακαρέλλου προσφέρει στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση για τις προσεχείς εκλογές 100.000 δρχ. στη μνήμη της ανιψιάς της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ Αθανασίου ΚΑΝΤΑ και 50.000 δρχ. στη μνήμη των εξαίρετων πρωτοπόρων αγωνιστών του ΚΚΕ, αδελφών ΧΡΗΣΤΟΥ και ΞΕΝΗΣ Θρασύβουλου ΖΩΓΡΑΦΟΥ που πέθαναν στη δεκαετία του 1920 όταν ο Χρήστος ήταν φοιτητής Μαθηματικών και η Ξένη απόφοιτη Γυμνασίου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που δεν είναι μαζί μας ο ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (Κεμεριώτης), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εργάτης της Τέχνης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου ΟΤΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Μένια Παπουτσή.

Τα παιδιά του Ανδριανός και Γεωργία Μπούκουρη.

* * *

φΩΤ..

Η Δήμητρα Γιατρούση προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης στη μνήμη του συζύγου της ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥΣΗ.

* * *

φΩΤ.

Πριν από 35 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της στο δωμάτιο 511 του νοσοκομείου του ΕΕΣ Αμπελοκήπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη-ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Υπήρξε άξια κόρη του Γεώργιου και της Αικατερίνης Χωραφάκη. Καλή με τα αδέλφια της όλα. Υποδειγματική νύφη με φροντίδα και στοργή στην πεθερά της. Αξια συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση. Καλή συνάδελφος. Συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλακτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ. Μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Νίκανδρος Κεπέσης

* * *

Η οικογένεια Μαρίας και Ευάγγελου Κούκουνα προσφέρει στο ΚΚΕ 10.000δρχ., μέσω της ΚΟ Λαμίας στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ από το Ηράκλειο Κρήτης.

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας και αξέχαστου συντρόφου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒEΡΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 15.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ (Νάσου) ΚΕΔΡΑΚΑ και για την ονομαστική γιορτή του στις 18 Γενάρη, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης 10.000 δρχ.

Κική Κεδράκα

* * *

Στις 26 Δεκέμβρη 1999 πέθανε σε ηλικία 79 χρόνων στα Μάρμαρα Αιγείρας Αχαΐας, η αγωνίστρια ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Στις 30 Γενάρη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατό της. Η Γεωργία Μετζελοπούλου δεν ήταν μόνο αγωνίστρια στον πολιτικό τομέα, μα και στη ζωή, αφού στα 12 χρόνια και 2 μήνες που κρατήθηκε στη φυλακή ο άντρας της, έπρεπε να φροντίσει τα παιδιά της και να αντιμετωπίζει κάθε μέρα το διωγμό και το μίσος των πολιτικών αντιπάλων. Χάρη σ' αυτή γλίτωσε έξι φορές ο άντρας της την εκτέλεση και μερικές φορές χρειάστηκε να περπατήσει ολόκληρη μέρα ξυπόλυτη προς το σκοπό αυτό.

Στη μνήμη της και με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του συζύγου της ΧΡΗΣΤΟΥ, η νύφη της Ελένη και ο γιος της Πάνος προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας. Εφηβος οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν γραμματέας της οργάνωσης.

Στις 8 Δεκέμβρη 1943 τον σκότωσαν Γερμανοί στην Περαχώρα ενώ επέστρεφε από σύσκεψη.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Σοφοκλής Αικατερίνης και ο ανιψιός του Μήτσος Αικατερίνης προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περαχώρας.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Το μνημόσυνό του θα γίνει στον Αγιο Σπυρίδωνα Αιγάλεω την Κυριακή 30 Γενάρη στις 11.30 π.μ.

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα».

***

Στη μνήμη των νεκρών συνταξιούχων του ΤΣΑ πρόσφεραν: Ο Μιχάλης Θεοδώρου, ο Δημήτρης Κούστας, ο Ερωτόκριτος Ποταμιάνος και ο Στάθης Γερονικόλας από 5.000 δρχ. στη ΔΗΚΕΒΕ, ο Γιώργος Μιχαλάκος, ο Αντώνης Βασιλάρος, ο Ερωτόκριτος Ποταμιάνος και ο Στάθης Γερονικόλας από 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ, η αδελφή του Ελπίδα Ασφή πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΗ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ και ΓΙΩΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι έμειναν πιστοί στα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλφειούσας Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ