Τρίτη 21 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Αρχισε ο τεμαχισμός - εμπορευματοποίησή του

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού

«Το πρώτο βήμα για την εκποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού κάνει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή για το χαρακτηρισμό ως "Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα" του κτιριακού συγκροτήματος του Ανατολικού Αεροσταθμού και του κτιρίου του τελωνείου, προκειμένου να μετατραπεί σε Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, με την οποία επισημαίνει ότι τα κτίρια στο χώρο του πρώην αεροδρομίου περνούν στη δικαιοδοσία της «αμαρτωλής» ανώνυμης εταιρίας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (θυγατρική του ΕΟΤ), η οποία πρόσφατα προχώρησε στο ξεπούλημα παραλιών της Αττικής.

Η Επιτροπή καταγγέλλει την έναρξη της εκποίησης και εμπορευματοποίησης του πολύτιμου για όλη την Αθήνα χώρου του αεροδρομίου και καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διάσωση του χώρου του αεροδρομίου και του θαλάσσιου μετώπου, το οποίο εκποιείται στο σύνολό του από την ΕΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, «είναι πρωτοφανές ότι η τροπολογία δεν προσδιορίζει το εμβαδόν και τα όρια της έκτασης, τα οποία θα προσδιοριστούν εντός προθεσμίας 20 ημερών αφότου η τροπολογία δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Αθήνας». Η Συντονιστική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι την περασμένη άνοιξη ο ΕΟΤ είχε δημοσιεύσει πρόσκληση για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ανέγερση και εκμετάλλευση του νέου συνεδριακού κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο κανονισμός της ΕΤΑ ΑΕ της δίνει τη δυνατότητα να δώσει το χώρο σε όποιον θέλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ