Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος, καθώς κάτοικοι εγκλωβίστηκαν, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, λόγω της έντονης βροχόπτωσης από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα της Λέσβου. Τουλάχιστον 16 άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική. Προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής. Σήμερα αντιπροσωπεία της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Σ. Τάσσο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και στη δυτική Λέσβο, καθώς και στον άξονα της ανατολικής Λέσβου Θερμή - Μανταμάδος. Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού, που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία σε όλο σχεδόν το νησί, ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υπάρξει στο ζωικό κεφάλαιο της κτηνοτροφικής κεντρικής και δυτικής Λέσβου. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση και ύδρευση όλων των περιοχών που πλήγηκαν.

Κλοιός κακοκαιρίας

Χτες το πρωί έπεσαν τα πρώτα χιόνια, ενώ αισθητή ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ σημειώθηκαν και τα πρώτα προβλήματα.

Από το πρωί χιόνιζε σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ενώ νιφάδες ή χιονόνερο έπεφταν σποραδικά ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη, χιόνι έπεφτε το πρωί στο Ωραιόκαστρο, τον Χορτιάτη, το Πανόραμα και το Μελισσοχώρι.

Η Αρναία στη Χαλκιδική ντύθηκε στα λευκά, στη Φλώρινα οι στέγες των σπιτιών άσπρισαν και στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας Γρεβενών και της Βίγλας Πισοδερίου το χιόνι ξεπέρασε τα επτά εκατοστά. Απαραίτητη ήταν η χρήση αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Τριών Πέντε Πηγαδιών, Νάουσας - Σελίου και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έριξαν αλάτι σε κάποια τμήματα του οδικού δικτύου της Εδεσσας, αλλά και στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου Πιερίας. Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε από χτες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

Με χιόνι και με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα περισσότερα ορεινά του νομού Τρικάλων. Η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή στην περιοχή της Λάρισας, ενώ χτες τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού.

  • O Κοινωνικός Οργανισμός ξεκινάει και φέτος τη φιλοξενία αστέγων πολιτών για τις μέρες του ψύχους στο χώρο του παλαιού Αρσακείου Πατρών, από σήμερα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η φιλοξενία θα παρέχεται για τις μέρες των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών από τις 8 το βράδυ έως και τις 8 το πρωί, με την προσέλευση στο χώρο να γίνεται κατά τις ώρες 8 με 10 το βράδυ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ