Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης

Την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε περιοχές μακριά από τα σπίτια τους να έχουν έκπτωση σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές γραμμές και δρομολόγια ΚΤΕΛ, σημειώνουν μια σειρά σωματεία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αύριο Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι, προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ Β' Δωδεκανήσου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Πειραιά, Θήρας, Ζακύνθου, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Λήμνου «Αρ. Μοσχίδης», ο ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» κ.ά., που επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους, στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Οπως σημειώνεται σε ανακοινώσεις σωματείων, «άλλοι είναι αναπληρωτές, άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις εντός νομών (π.χ. Λήμνο - Μυτιλήνη, Δωδεκάνησα και αλλού). Οπως μπορεί να γίνει κατανοητό, υπάρχει αναγκαστική τακτική μετακίνηση συναδέλφων προς τα αστικά κέντρα, ιδίως από τις νησιωτικές περιοχές, όχι για εκδρομή, αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς, παιδιά ή ασθένειες».

«Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κ.λπ.), αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το κόστος της μετακίνησης λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων της χώρας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ