Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Περισσότεροι από 60 φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση

Με συμμετοχή περισσοτέρων από 60 μαζικών φορέων, σωματείων, συνδικάτων και ομοσπονδιών εργαζομένων της Πάτρας έγινε η πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή για την προετοιμασία μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης και πορείας.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην κινητοποίηση της 9ης Δεκέμβρη πρέπει να συμμετάσχουν όλοι και να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, στις οποίες προστέθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Από την πλευρά τους, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, έθεσαν πρόσθετες πλευρές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ανέδειξαν τη σημασία τέτοιων αγωνιστικών πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση λαϊκών αιτημάτων όπως αυτή που αναλαμβάνει η δημοτική Αρχή.

Σημειώνεται πως το διεκδικητικό πλαίσιο είναι:

  • Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό και άλλα.
  • Αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Εκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.
  • Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Αμεσα να δοθεί ο χώρος επί της Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο Δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: Αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
  • Την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου, για τις ανάγκες της πόλης ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ