Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Σε κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι σε εργολάβο της ΔΕΗ

Εξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Αρτα
Εξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Αρτα
Σε κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αρτα προχωρούν καθημερινά, από την περασμένη Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» (συμφερόντων ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ), που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 3/11, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η κινητοποίησή τους γίνεται στα ταμεία της ΔΕΗ, απαιτώντας να πάρει η επιχείρηση θέση. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και χτες στη ΔΕΗ, ενώ νέα κινητοποίηση θα κάνουν σήμερα.

Τα δίκαια αιτήματά τους στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, ενώ τη συμπαράστασή του εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί πως σε κάθε εργαζόμενο οφείλονται μερικές χιλιάδες ευρώ, αφού η εταιρεία, κάνοντας σύστημα την απληρωσιά, καταβάλλει μόνο «έναντι» του μισθού τα τελευταία 6 χρόνια! Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους τελευταίους μήνες λαμβάνουν ποσά της τάξης των 50, 100, το πολύ 200 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Καταγγέλλουν, επίσης, τον εμπαιγμό που δέχτηκαν από τη ΔΕΗ, που ενώ τους διαβεβαίωνε ότι θα φροντίσει να δοθεί λύση, το μόνο που έκανε ήταν να βάλει άλλον εργολάβο να εκτελέσει τα έργα, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Το Εργατικό Κέντρο έχει θέσει το ζήτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας, στην περιφερειακή και την τοπική Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ, διεκδικώντας την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την κατάργηση των εργολαβιών και του εργασιακού μεσαίωνα που τις συνοδεύει.

Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει σήμερα στη ΔΕΗ στη Λευκάδα, από εργαζόμενους στον ίδιο εργολάβο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση με τους συναδέλφους τους στην Αρτα. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, στις 7 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ