Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ η οικογένεια και οι συγγενείς του προσφέρουν στη μνήμη του 500 ευρώ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω των Κομματικών Οργανώσεων Αγίου Στεφάνου και «902».

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Νοέμβρη 2012, «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της ζωής και ψηφοφόρος του ΚΚΕ ΚΙΜΩΝΑΣ ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ.

Στα τέσσερα χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του Αγγελική Βουσουρέλη, η κόρη του Σοφία Βουσουρέλη και ο γαμπρός του Μπάμπης Ασφής, προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Α. Γαλατσίου 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 26 Αυγούστου «έφυγε» από κοντά μας, η ΧΡΥΣΑΦΗ ΣΩΤΗΡΙΑ από τα Λιμενάρια Θάσου.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Μαρία και Νικόλαος καθώς και η εγγονή της Σταυρούλα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

ΦΩΤΟ

Στις 25 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την πολυαγαπημένης μας Ελένη.

Η αγωνίστρια ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, το γένος Πασχάλη Ντουβαλίδη, από το Νεστόριο Καστοριάς, αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα. Μετά τον Εμφύλιο έζησε στην Τασκένδη και αργότερα στη Βουλγαρία. Το 1981 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της, μένοντας έως το τέλος πιστή στα ιδανικά του Κόμματος.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Θανάσης και ο γιος της Χρήστος προσφέρουν 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κ. Τούμπας της οποίας υπήρξε μέλος.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ. Γεννήθηκε στη Μεθώνη Μεσσηνίας το 1921. Αταλάντευτος κομμουνιστής, με ανθρωπιά, ήθος και αξιοπρέπεια, συνεπής αγωνιστής που το παράδειγμά του θα μας δείχνει πάντα το δρόμο για την κατάκτηση όσων οραματίστηκε με τους συντρόφους του στη Μακρόνησο και τον Αη - Στράτη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο δύσκολο αγώνα του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Γεωργία

Τα παιδιά Ματούλα και Τάσος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ, που απεβίωσε προ πολλών ετών, η κόρη του Πόπη Δασκάλου και η οικογένειά του προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας του ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΜΜΑΤΑ, από τον Δρούτσουλα Ικαρίας, που «έφυγε» από κοντά μας στις 10/8/2016, ο γιος της Σιδερής προσφέρει στο Κόμμα 30 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περάματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Περάματος, στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ (ΜΗΤΣΟΥ) ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο από το 1941 έως την απελευθέρωση και της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗ - ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Βόρεια Εύβοια, που με τους αγώνες τους και τη στάση ζωής τους, πάντα κοντά στο ΚΚΕ, μου έδειξαν τον καθαρό δρόμο προς τη ζωή. Να αγωνίζομαι με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό, για το σοσιαλισμό.

Η κόρη τους, Σταυρούλα Γεωργακοπούλου - Ξαγοράρη

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΓΚΕΣΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ γεννήθηκε το 1928 στο χωριό Ροδιά Τυρνάβου Λάρισας από φτωχή αγροτική οικογένεια.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Στις αρχές του 1949 κατατάχτηκε στον ΔΣΕ και πήρε μέρος σε όλες τις μάχες που έδωσε το τάγμα του στον τομέα του Λέσιτς - Βίτσι, στις Πρέσπες μέχρι την αποχώρηση από το Βίτσι στην Αλβανία.

Στα τέλη του Οκτώβρη του 1949 βρέθηκε με άλλους μαχητές του ΔΣΕ στο Ουζμπεκιστάν, στην Τασκένδη, όπου παρέμεινε πολιτικός πρόσφυγας επί 42 χρόνια.

Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο Πανενωσιακό Πειραματικό Ινστιτούτο Διαλογής και σποροπαραγωγής βάμβακος του υπουργείου Γεωργίας της ΕΣΣΔ.

Παράλληλα, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και ασχολείται με ειδικά πειράματα στον τομέα της βιολογικής ανάπτυξης και καρποφορίας των υβριδίων βάμβακος. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εργασίας του στο επιστημονικό Συμβούλιο της Βιολογικής Σχολής της Ακαδημίας Επιστημών του Ουζμπεκιστάν τού απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα Βιολογίας.

Εργάστηκε 30 χρόνια ως ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης και 12 χρόνια ως διευθυντής Εργαστηρίου Γενετικής και Κυτταρολογίας Βάμβακος. Με τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα συνέχισε τις επιστημονικές του δραστηριότητες.

Ο σύντροφος Κώστας «έφυγε» από τη ζωή την 1η Αυγούστου 2014.

Η σύζυγός του Ζωή προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ που ήταν μέλος έως το τέλος της ζωής του, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ γεννήθηκε το 1914 στο Γριζάνο Τρικάλων. Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 και μετά στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την απελευθέρωση, συμμετείχε στο Δημοκρατικό Στρατό. Το 1948 συνελήφθη και φυλακίστηκε σε πολλές φυλακές, στα Τρίκαλα, στο Βόλο και αλλού. Το 1953 αποφυλακίστηκε με κλονισμένη την υγεία του και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου πέθανε.

Η αδελφή του ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ - το γένος ΜΗΤΑΚΟΥ - γεννήθηκε το 1920 και πέθανε τον Ιούλη του 2007.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στην άσβεστη μνήμη τους, ο ανιψιός και γιος τους Χρήστος Καλαμπούκας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19/11/2016 απεβίωσε πλήρης ημερών η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΑΛΗ, από την Καβάλα, σύνδεσμος στην Εθνική Αντίσταση στην Καβάλα, μέλος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θερμή αναγνώστρια του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη της τα παιδιά της Κωνσταντίνος και Ευαγγελία Μανάλη προσφέρουν στην ΤΕ Καβάλας, μέσω της ΚΟΒ Πόλης, 200 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ ενόψει της Οικονομικής Εξόρμησης.

Επίσης, ο σύντροφος Λευτέρης Τουλγαρίδης με την οικογένειά του και η συντρόφισσα Τζένη Πρασίδου προσφέρουν από 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24/3/2010. Στέλεχος του ΚΚΕ, ανταρτοΕΠΟΝίτης και ΕΛΑΣίτης πολεμώντας τον γερμανικό ναζισμό, τους Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Για τα υψηλά ιδανικά της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, το αστικό κράτος τον αντάμειψε για τους πατριωτικούς του αγώνες με 22 χρόνια εξορίας στα κάτεργα της Μακρονήσου, του Αη - Στράτη, της Λέρου, όπου γνώρισε άγρια βασανιστήρια και βγήκε με το κεφάλι ψηλά.

Υπηρέτησε το ΚΚΕ από τις θέσεις που του ανατέθηκαν: Μέλος του Γραφείου Πόλης της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης, μετά τη χούντα μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΓΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ
ΓΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ
Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου της Λιούσας ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ που «έφυγε» στις 24/3/1988. Στέλεχος της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ, της ΕΔΑ και του ΚΚΕ, αταλάντευτος αγωνιστής, οι αντιδραστικές κυβερνήσεις τον αντάμειψαν με εξορία σε Αη Στράτη, Μακρόνησο, Γυάρο και Λέρο. Μετά την απελευθέρωση έδωσε όλες του τις δυνάμεις σαν πρόεδρος του Σωματείου Ελαιοχρωματιστών Θεσσαλονίκης, υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Οι αδελφές του Νίκου Μαρία και Λιούσα προσφέρουν 400 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής δουλειάς στην εργατική τάξη, τους αγρότες και τη νέα γενιά.

***

ΦΩΤΟ

Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω 200 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και τον αγώνα ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ, μέσω ΚΟΒ Θέρμης της ΤΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Μάγδα Κασιούμη

***

Στη μνήμη των γονιών του ΕΛΕΝΗΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ο Θωμάς Τσουκαλάς προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, στη μόνη δύναμη που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, των εκμεταλλευόμενων, των κατατρεγμένων, ώστε να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία και να πάψουν να είναι επαίτες στη ζωή, να βρίσκονται στο περιθώριο της Ιστορίας.

***

Η οικογένεια Σαραντίδου προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΤΟ Σερρών, στη μνήμη του πατέρα μας και συζύγου ΜΠΑΜΠΗ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη της ΞΕΝΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ, πολιτικής πρόσφυγα στη Βουλγαρία, και του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ, που εκτελέστηκε στις 29/7/1947 στην Αγία Βαρβάρα Σερρών.

***

ΦΩΤΟ 2

Προς τιμήν των 70χρονων του ΔΣΕ και στη μνήμη των μαχητών του, του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, που έπεσε μαχόμενος, και του αδελφού μας ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, που επέστρεψε από τη Σοβιετική Ενωση και συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εδεσσας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τερζόγλου Αγγέλα και Βούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ η οικογένειά του προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των θείων μου ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΓΚΛΕΡΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΟΥΛΑΣ), μελών του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Τηλεντζίδου Χρυσούλα

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του και τηρώντας την επιθυμία του μετά από την πολύχρονη και συνεπή προσήλωσή του στο ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει για την ενίσχυσή του 100 ευρώ στην ΚΟΒ «Μαλαγαρδή» Κορυδαλλού της οποίας ήταν μέλος, μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΩΡΓΗ ΣΠΑΝΟΥ, αταλάντευτου κομμουνιστή μέχρι την τελευταία του πνοή, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας μέσω της Οργάνωσης Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Η σύζυγος Βάγια Σπανού


Νίκος Παπαδόπουλος
Νίκος Παπαδόπουλος

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

ΓΚΛΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΓΚΛΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ

ΓΚΕΣΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΕΣΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΕΡΓΑΝΙΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ
ΣΤΕΡΓΑΝΙΗ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΜΑΜΜΑΤΑ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΜΜΑΤΑ

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΝΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΝΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΙΜΩΝΑΣ ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΒΟΥΣΟΥΡΕΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΝΤΟΥΒΑΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΝΤΟΥΒΑΛΙΔΟΥ

ΧΡΥΣΑΦΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΧΡΥΣΑΦΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ