Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απειλή απόλυσης για συμμετοχή σε απεργία

Για τρομοκρατία ενάντια σε αρχαιολόγο που συμμετείχε στην απεργία στις 24 Νοέμβρη καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) την κοινοπραξία SPIECAPAG-ΑΚΤΩΡ, που κατασκευάζει μέρος του αγωγού TAP.

Ο ΣΕΚΑ είχε προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοέμβρη, διεκδικώντας την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751, ενάντια στα νέα μέτρα για τα Εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, απαγόρευση της απεργίας κ.λπ.), ενάντια στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού κ.ά.

Ο αρχαιολόγος, που δουλεύει στην κατασκευή του αγωγού TAP στη Θράκη, μέλος του ΔΣ του ΣΕΚΑ, ενημέρωσε την κοινοπραξία της κατασκευής του έργου ότι θα απεργήσει στις 24 Νοέμβρη. Παραμονή της απεργίας και μετά το σχόλασμα, δέχτηκε ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν του έχει δοθεί άδεια να λείψει την επόμενη μέρα και ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί στην εργασία του! Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε αμέσως μετά, ο εργαζόμενος αρχαιολόγος ξεκαθάρισε στον προϊστάμενο του τμήματός του ότι πρόκειται για απεργία και όχι για αίτηση αδείας, ότι η απεργία είναι δικαίωμα του εργαζόμενου και σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται η άδεια του εργοδότη, αλλά δέχτηκε απειλές ότι εάν δεν παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στη δουλειά, θα απολυθεί. Ο εργαζόμενος απάντησε στην πράξη με τη συμμετοχή του στην απεργία την επόμενη μέρα, ασκώντας - κι έτσι υπερασπίζοντας - τα δικαιώματά του.

Ο ΣΕΚΑ προειδοποιεί την εργοδοσία να μην προχωρήσει στην απειλή της. «Θα μας βρει απέναντι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Καλούμε τόσο το ΥΠΠΟΑ όσο και τον TAP να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι σε αυτές τις πρακτικές (...) Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Την σπάμε έμπρακτα διεκδικώντας τις ανάγκες μας. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση στις απειλές της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου. Διεκδικούμε το δίκιο μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Ολοι στην απεργία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ