Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εξομοιώνεται το κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση διάπραξης εγκλήματος!

Συγκέντρωση σήμερα, στις 9.30 π.μ., στα δικαστήρια του Κιλκίς

Σήμερα, δικάζεται στο Κιλκίς η Μαρία Αλτιπαρμακίδου, στέλεχος της ΚΝΕ, που συνελήφθη από την Αστυνομία στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, επειδή συζητούσε με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεων της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στις 9.30 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρεται στο πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Ενώσεων γονέων, Συλλόγων γυναικών, μεμονωμένων εργαζομένων και ανθρώπων του μόχθου που έχουν καταδικάσει όλες αυτές τις μέρες τη στάση του διευθυντή, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας, η οποία καλύπτεται προφανώς και από την κυβέρνηση, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, ανέργους. Και σημειώνει: «Εδώ βρίσκεται η ουσία της δίωξης, γιατί αυτή ασκήθηκε με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται, δηλαδή, στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα».

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σχολιάζοντας τις κατάπτυστες ανακοινώσεις υπεράσπισης της δίωξης που εξέδωσαν κόμματα και ορισμένοι φορείς στο Κιλκίς, με προεξάρχουσα τη Χρυσή Αυγή, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή «έτρεξε πρώτη να χειροκροτήσει τη σύλληψη του μέλους της ΚΝΕ από την Αστυνομία που "γλίτωσαν τους μαθητές του Κιλκίς από τα νύχια των απεθνικοποιημένων αρπακτικών του κομμουνισμού". Αυτό που πραγματικά μολύνει τη συνείδηση της νεολαίας και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών είναι το ρατσιστικό δηλητήριο που μπολιάζει όπου υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Μολύνει με την "αφρόκρεμα" των πιο σάπιων ιδεών που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα, η εξουσία των μονοπωλίων (...) Είναι φυσικό να "πουλάνε" μαθήματα νομιμοφροσύνης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεδομένου ότι τόσες δεκαετίες ψήφισαν και ψηφίζουν με χέρια και πόδια δεκάδες και δεκάδες νόμους που τσάκιζαν όχι μόνο το δικαίωμα του λαού να αγωνιστεί, αλλά και την ίδια τη ζωή του. Το δύσκολο έργο όλων των αστικών κομμάτων να τσακίσουν το λαό, χωρίς να κουνηθεί φύλλο, σίγουρα είναι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κεφάλαιο.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απέναντι στην εργατική τάξη και τα παιδιά της, να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, το σύστημά τους. Τέτοια γεγονότα όχι μόνο δεν μας τρομάζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά».

Καταδικάζουν τη δίωξη

Νέα ψηφίσματα καταδίκης, χτες, εξέδωσαν οι:

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού - Συναφών Επαγγελμάτων.

Οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Κιλκίς, Ωραιοκάστρου, Ευκαρπίας, Σταυρούπολης, Καλαμαριάς, Ε' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Σερρών.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ: Φυσικού, Γεωλογικού, Βιολογικού, Χημικού, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Ιατρικής, Ιστορικού/Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής, Πολιτικών Μηχανικών, Εστιών.

Τη συμπαράστασή τους στη διωκόμενη Μ. Αλτιπαρμακίδου, που είναι εργαζόμενη και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών, εκφράζουν με ψήφισμά τους και μια σειρά καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η δίωξή της «επαναφέρει στο νομικό αλλά κυρίως στο πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε σε περασμένες "σκοτεινές" εποχές». Οι καθηγητές που υπογράφουν το ψήφισμα είναι οι: Δώδος Δημοσθένης, Καβάλα Μαρία, Καβουλάκος Κάρολος, Κιουπκιολής Αλέξανδρος, Μαργαρίτης Γιώργος, Μαρκέτος Σπύρος, Ροτζώκος Νίκος, Στυλιανού Αρης.

  • Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ