Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μόλις το 2% των ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο κερδίζει πιο πολλά από 700.000 ευρώ το χρόνο και το 45% δεν παίρνει περισσότερα από 900 ευρώ το μήνα.

Το 21% των ποδοσφαιριστών έχει απολαβές μικρότερες των 270 ευρώ το μήνα.

Το 41% των ποδοσφαιριστών αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμφωνηθέντων. Μάλιστα, για το 25% των ποδοσφαιριστών η χρονοτριβή στις πληρωμές αφορά διάστημα από 1 έως και 6 μήνες.

Οι καθυστερήσεις είναι αισθητά μεγαλύτερες σε όσους δεν έχουν έγκυρα συμβόλαια στα χέρια τους.

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές, κατά μέσο όρο, υπογράφουν συμβόλαια για διάστημα μικρότερο των 2 ετών. Οσο μικρότερη είναι η διάρκεια ενός συμβολαίου, τόσο περιορίζονται και οι αποδοχές των ποδοσφαιριστών.

Το 29% των ποδοσφαιριστών μεταγράφεται από μία ομάδα σε άλλη δίχως τη θέλησή τους και κάτω από πίεση. Σε πολλές περιπτώσεις, προηγήθηκαν καθυστερήσεις στις πληρωμές αυτών των ποδοσφαιριστών.

Το 8% των ποδοσφαιριστών δεν έχει συμβόλαιο.

Το 22% των ποδοσφαιριστών είναι ενήμερο για την πρακτική πίεσης που ακολουθούν οι ομάδες, υποχρεώνοντας τους παίκτες τους να προπονούνται μόνοι τους. Το 7% των ποδοσφαιριστών έχει εξαναγκαστεί να μπει στη διαδικασία των προπονήσεων εκτός ομάδας.

Το 9% των ποδοσφαιριστών έχει πέσει θύμα βίας, το 8% έχει αντιμετωπίσει κάποιας μορφής διάκριση και το 16% έχει βιώσει καταστάσεις απαξίωσης και επιθετικής συμπεριφοράς.

Κατά μέσο όρο, ένας ποδοσφαιριστής από κάθε ενδεκάδα θα προσεγγιστεί από άτομα που στήνουν παιχνίδια, μία φορά στην καριέρα του.

Το 7% των ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει σε προκαθορισμό αποτελέσματος σε αγώνα και το 9% απάντησε στην έρευνα ότι στο πρωτάθλημά του έχει χειραγωγηθεί παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ