Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Απεργιακή απάντηση στη μείωση μισθών

Απόφαση για απεργία την Παρασκευή 9/12 - κι αφού θα έχουν πάρει μέρος στην πανεργατική απεργία την προηγούμενη μέρα - πήραν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Λάρισας, αντιδρώντας, αγωνιστικά, στη μείωση των μισθών που επιβάλλει η πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων. Οι μειώσεις, που υπολογίζονται από 300 μέχρι 800 ευρώ το χρόνο, αφορούν στους εργαζόμενους στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και των Τεμπών, οι οποίοι, μάλιστα, παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οπως επισημαίνει το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών ν. Λάρισας, οι εξελίξεις αυτές κινούνται στη βάση ενός σχεδιασμού που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε προχωρήσει σε μειώσεις, στη «λογική» της εξεύρεσης πόρων για προσλήψεις, δηλαδή του μοιράσματος της φτώχειας. Αντίστοιχα, η νέα δημοτική αρχή, πέρσι το Σεπτέμβρη, επιχείρησε να μειώσει κατά 70% τους μισθούς για να κάνει προσλήψεις, στήνοντας σκηνικό ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε εργαζόμενους και ανέργους προς «άγραν ψήφων» ενόψει και των τότε βουλευτικών εκλογών.

Τώρα, η πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων επανέρχεται, προσπαθώντας να «περάσει» αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, για να το πετύχει προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη λειτουργία του, με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής να καλεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να υπογράψουν δήλωση αποκήρυξής του.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, να μη φοβηθούν, αλλά να τις αντιπαλέψουν, καθώς έχουν μακρόχρονη εμπειρία από τους αγώνες που έδωσαν μαζί με το ταξικό τους σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ