Τετάρτη 22 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
24ωρο
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝίκοςΔημουλάς
ΝίκοςΔημουλάς
φωτό

Στις 24 του Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αναπάντεχο χαμό του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ, από τα Καλέσα Ηρακλείου Κρήτης. Ολοι όσοι τον γνώριζαν έβλεπαν στο πρόσωπό του το συνεπή αγωνιστή, τον αταλάντευτο κομμουνιστή, τον ενεργό πολίτη, τον καλό οικογενειάρχη.

Στην Κατοχή προσχώρησε στις γραμμές του ΕΑΜ και πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Ως ανταμοιβή του, όπως και όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εισέπραξε διώξεις και διακρίσεις σε βάρος του, από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις. Επίμονα και εκβιαστικά του ζητούσαν να αποκηρύξει το κόμμα του, το ΚΚΕ. Αρνήθηκε να το κάνει. Εμεινε πιστός στα κομμουνιστικά ιδανικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, ο Αντώνης Σοφίου προσφέρει 20.000 δρχ. ως ενίσχυση στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτό

Στις 24 του Αυγούστου συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΥΒΑΣ. Στη μνήμη του, η σύζυγός του, Δήμητρα Καμπόλη, προσφέρει 10.000 δρχ. ενίσχυση στο «Ριζοσπάστη».

***

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, Ευδοκιμίδης Θεολόγος, στη μνήμη των αγωνιστών του Παραρτήματος προσφέρει στο ΚΚΕ ως ενίσχυση 10.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού.

Μαν. Κανακάκης
Μαν. Κανακάκης
***

Πριν πέντε μήνες έφυγε από κοντά μας ο συναγωνιστής, μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΛΟΣ. Στη μνήμη του ο γιος του Κώστας Λέλος προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή, 50.000 δρχ.

***

Πέρασαν 19 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΙΝΑ. Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ιωάννα Χρυσίνα

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου, ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Κέρκυρας 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Ελένη Δημουλά

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, από το Μικρόκαστρο Κοζάνης, η σύζυγός του, Ζωή, προσφέρει 10.000 δρχ. στην ΚΟ Μικροκάστρου του ΚΚΕ.

***

Ο σ. Γεράσιμος από την Κεφαλονιά, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρει οικονομική ενίσχυση: 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ. 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ.

***

Η Αλίκη Τσίκα προσφέρει 70.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΚΑ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ