Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Πέρασε» χωρίς συζήτηση το σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων!

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής προχώρησε χτες στην «ψήφιση» της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), χωρίς να προηγηθεί συζήτηση και ψηφοφορία επί του θέματος. Είχε προηγηθεί προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον πρόεδρο, όταν κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον ΠΕΣΔΑ ανέβηκαν στο βήμα της συνεδρίασης, ξεδιπλώνοντας πανό και διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα στα άλλα, για τη συνέχιση του αίσχους της χωματερής της Φυλής.

Η διοίκηση της Περιφέρειας επανήλθε περίπου μία ώρα μετά και χωρίς καμία συζήτηση «πέρασε» κατά πλειοψηφία την εισήγησή της για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Ακολούθησε ένταση μεταξύ συμβούλων και έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.

Κάτοικοι και φορείς ζητούσαν, ανάμεσα σε άλλα, «να κλείσει τώρα η χωματερή και όλες οι οχλούσες δραστηριότητες στην περιοχή», «πάνω από τα κέρδη τους είναι οι ζωές μας», «καμία συμφωνία, καμία υποταγή, να κλείσει τώρα η χωματερή».

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής επισημαίνει:

«Με μια πρωτοφανή ενέργεια της Διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής "εγκρίθηκε" χωρίς συζήτηση και ψηφοφορία η 2η Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Με πρόσχημα τις διαμαρτυρίες κατοίκων των περιοχών Φυλής και Μαραθώνα και ενώ είχε διακοπεί η συνεδρίαση, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτέλεσμα ψηφοφορίας η οποία δεν διεξήχθη ποτέ.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Αττικής το βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό περιεχόμενο του Αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ, που εκ των πραγμάτων καταδικάζει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου να συνεχίσουν να ζουν με τα σκουπίδια σ' αυτή την ήδη κορεσμένη περιοχή.

Αυτά είναι τα "έργα και ημέρες" της κυβέρνησης και της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Καλούμε το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα να εντάξει στις διεκδικήσεις του και στην καθημερινή του πάλη και αυτό το μεγάλο θέμα, που αφορά άμεσα στη ζωή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να μην αποδεχτεί και να καταργήσει στη πράξη την πολιτική που υπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους, δίνοντάς τους "γην και ύδωρ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ