Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας

Να υπάρξει παρέμβαση του δήμου στην κυβερνητική απόφαση που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας, καθώς οι επιχειρηματίες θα μπορούν να προχωρούν στην έναρξη λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να απαιτούνται εκ των προτέρων η άδεια λειτουργίας και οι σχετικοί έλεγχοι, ζήτησε στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Ν. Σοφιανός, στην τοποθέτησή του εκτός ημερησίας διάταξης, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στις αρχές του μήνα στο κατάστημα «Εβερεστ», που στοίχισε τη ζωή σε μια εργαζόμενη, σημείωσε: «Δεν αναφερόμαστε στα μικρομάγαζα, γιατί το συγκεκριμένο εργοδοτικό έγκλημα δεν έγινε σε μικρομάγαζο μεροκαματιάρη. Εγινε σε αλυσίδα καταστημάτων». Ο ίδιος στηλίτευσε την εξέλιξη «να ανοίγουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μετά κατόπιν εορτής να γίνεται η διαδικασία αδειοδότησης, ειδικά σε αυτούς τους χώρους και ειδικά στις αλυσίδες» και προειδοποίησε για παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει παρέμβαση του δήμου», υπογράμμισε.

Ακόμα, ο Ν. Σοφιανός κατέθεσε αίτημα σωματείου ρακοσυλλεκτών, που συνοδεύεται από 600 υπογραφές πελατών τους, να τους δοθεί χώρος ώστε να μπορέσουν να κάνουν το παζάρι τους. Οπως, είπε στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου, που έγινε μέσα στη βδομάδα για το θέμα, εμφανίστηκαν μόνο δύο εκπρόσωποι, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Περιφέρειας Αττικής. Να δώσει έστω προσωρινή άδεια στους ρακοσυλλέκτες ώστε να δουλέψουν στις γιορτές ζήτησε ο Στ. Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τέλος, ο Ν. Σοφιανός στη χτεσινή συνεδρίαση χαρακτήρισε πρόκληση τη νομιμοποίηση από την κυβέρνηση των υποδίκων της Χρυσής Αυγής, με τις επισκέψεις για το θεαθήναι και για φωτογραφίες στο Καστελόριζο. «Αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Είναι δείγμα και πολιτικής αντίληψης και πολιτικής στάσης, και δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν σε διπλό και τριπλό ταμπλό και να κοροϊδεύουν τον κόσμο», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ