Πέμπτη 23 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Κέρδη από τα ψηφιακά «γήπεδα»

Ο αθλητισμός δέλεαρ για να κερδίζουν οι έχοντες και κατέχοντες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Χρυσοπληρώνεται και θα χρυσοπληρώνεται εις διπλούν από την τσέπη των τηλεθεατών η δυνατότητα παρακολούθησης αθλητικών αγώνων. Με δέλεαρ κυρίως τους αγώνες ποδοσφαίρου ο ανταγωνισμός «δυναμώνει», ενόψει της εμφάνισης της δεύτερης ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης. Η επιθυμία του κοινού να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο χώρο του αθλητισμού γίνεται «προϊόν» εκμετάλλευσης, αφού για να βλέπει κανείς πια αγώνες, δεν έχει παρά να πληρώνει και μάλιστα ακριβά, τις δύο πλέον ψηφιακές πλατφόρμες. Οι τηλεθεατές ουσιαστικά είναι απροστάτευτοι από τον ανελέητο ανταγωνισμό, αφού ο νόμος για την ψηφιακή δεν παρέχει τα εχέγγυα προστασίας του.

Η NOVA της «Multichoice» εντός ολίγου παύει να έχει το μονοπωλιακό προνόμιο της συνδρομητικής τηλεόρασης, αφού ολοταχώς ετοιμάζει την ψηφιακή «πλατφόρμα» της και η «Alpha Digital» των Στάθη Τσοτσορού και Δημήτρη Κοντομηνά. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ της «Alpha Digital» και μεγάλων ομάδων, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νέα ψηφιακή τηλεόραση θα παίξει με δύο μεγάλα ατού, όπως είναι οι εντός έδρας αγώνες μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Η NOVA από την πλευρά της κρατά στα εντός έδρας παιχνίδια την ΑΕΚ, αλλά και το κύπελλο Ελλάδας.

Για να βλέπουν όμως οι τηλεθεατές όλα τα αθλητικά παιχνίδια, θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαίες συνδρομές και στις δύο ψηφιακές πλατφόρμες. Ηδη η συνδρομή για τη NOVA μηνιαία ανέρχεται στο ποσό των 15.500 δρχ., ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός ολίγου αναμένονται... αυξήσεις. Ελάχιστα μικρότερο, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι συνδρομητές της νέας ψηφιακής τηλεόρασης «Alpha Digital».

Η ένδειξη ότι ο ανταγωνισμός ξεκίνησε είναι και η ανακοίνωση της «Multichoice» ότι από τις 20 Αυγούστου κάνει «εκπτώσεις». Οι εκπτώσεις αφορούν στα πακέτα εξοπλισμού. Το βασικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει δορυφορική κεραία, ψηφιακό IRD, κάρτα πρόσβασης και τοποθέτηση από 196.000 δρχ. θα «προσφέρεται» στο ποσό των 147.000 δρχ. Το εναλλακτικό πακέτο που περιλαμβάνει ψηφιακό IRD, κάρτα πρόσβασης και έλεγχο εγκατάστασης, από τις 156.000 «κατεβαίνει» στις 117.000.

Με την εμφάνιση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας ανοιχτό παραμένει το θέμα του αποκωδικοποιητή, αφού ακόμη δεν είναι γνωστό εάν οι ενδιαφερόμενοι για να «πιάνουν» και τις δύο ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει ν' αγοράζουν δύο αποκωδικοποιητές που το κόστος τους είναι «τσουχτερό». Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να βρεθεί άλλη λύση με τη συμπλήρωση εξαρτήματος, ούτως ώστε μέσω της «Alpha Digital», να δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης και «μπουκέτων» της NOVA.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του «Alpha» ουσιαστικά θα πρέπει να κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου εθνικής κατηγορίας. H «Alpha Digital», σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μετάδοση των προγραμμάτων της στο τέλος Σεπτέμβρη, δεν αποκλείεται να μεταδίδει τους αγώνες εντός έδρας των ομάδων με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνία, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του «Ομίλου Alpha», δηλαδή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Πόλις» και «Alpha».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ