Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Φορτηγό έπεσε σε υπαίθρια αγορά στο Βερολίνο

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής επίθεσης»

Ενα περιστατικό που μοιάζει πολύ με την επίθεση που είχε γίνει τον Ιούλη στη Νίκαια της Γαλλίας, από το «Ισλαμικό κράτος», με 86 νεκρούς και 434 τραυματίες, συνέβη χτες γύρω στις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) στο Βερολίνο. Αυτή τη φορά, ένα μεγάλο φορτηγό πολεμικής εταιρείας έπεσε με ταχύτητα γύρω στα 60 χλμ. (όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες) σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, γεμάτη κόσμο, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας. Το φορτηγό φέρεται να διέσχισε 80 μέτρα μέσα στο πλήθος και επιβεβαιώνεται ο θάνατος 9 ανθρώπων και ο τραυματισμός 50 ακόμα, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

Η αστυνομία επιφυλασσόταν να χαρακτηρίσει την ενέργεια ως «τρομοκρατική επίθεση», αν και κάποιοι τοπικοί αξιωματικοί είχαν κάνει λόγο για αυτό, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Αργότερα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ότι συνελήφθη σε παρακείμενο πάρκο ύποπτος φερόμενος ως ο οδηγός του φορτηγού και βρέθηκε και ένας νεκρός άγνωστο πώς, που εμφανίζονταν ως συνοδηγός. Ωστόσο, συνεχίζονταν οι έρευνες για να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση και τα κίνητρα της ενέργειας.

  • Επίσης, στην Ελβετία στο κέντρο της Ζυρίχης (βόρεια Ελβετία) σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Ενας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, περίπου 30 χρόνων, εισέβαλε σε ένα τέμενος, ανοίγοντας πυρ ενάντια σε πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Οι δύο από τους τρεις άνδρες έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία. Οπως ανέφεραν οι αρχές, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με την ένοπλη επίθεση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ