Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Τηλεόραση
Βαλκανική συνάντηση δημοσίων τηλεοράσεων

Σήμερα ξεκινά στη Λεπτοκαρυά, η συνάντηση εκπροσώπων οκτώ δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων βαλκανικών χωρών. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τεσσάρων ετήσιων διασκέψεων και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου. Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι οι ανταλλαγές προγραμμάτων, οι συμπαραγωγές και οι συνεργασίες.

Οι χώρες που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι οι Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Fyrom, Σερβία, Αλβανία και Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν δύο τηλεοπτικές συμπαραγωγές των οκτώ χωρών. Η πρώτη συμπαραγωγή αφορά τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν σε χωριά των Βαλκανίων και η δεύτερη τις οικολογικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την προστασία της ευρύτερης περιοχής. Και στις δύο συμπαραγωγές η κάθε χώρα παρουσιάζει το δικό της πεντάλεπτο αφιέρωμα για το κάθε θέμα. Οι συμπαραγωγές αυτές θα μεταδοθούν από τους οκτώ δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς των βαλκανικών χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο γενικός διευθυντής της ΕΤ-3 Δημήτρης Κατσαντώνης θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον εκπρόσωπο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Μολδαβίας. Η ΕΤ-3 ήδη έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Fyrom.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ