Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Επιλογές
Βραδιές με θέατρο και μουσική
  • Την «Ορέστεια» του Αισχύλου παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, στο Ηρώδειο, αύριο και την Κυριακή, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία Γιάννη Κόκκου. Τα κοστούμια είναι της Λιλής Κεντάκα και η μουσική του Γιώργου Απέργη. Ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Ολγα Τουρνάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θέμης Πάνου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κ.ά. Ο Γιάννης Κόκκος αντιμετωπίζει την «Ορέστεια» σαν ένα έργο σε τρεις πράξεις και όχι σαν τριλογία και για το λόγο αυτό η παράσταση, που θα διαρκέσει γύρω στις τρεις ώρες και είκοσι λεπτά, θα δοθεί χωρίς διάλειμμα. Η «Ορέστεια» αποτελεί για τον σκηνοθέτη «την αρχή του δυτικού δράματος και ο ποιητικός λόγος του Αισχύλου μας αγγίζει ακόμη και σήμερα και θα αποδοθεί χωρίς ιδιαίτερο εκσυγχρονισμό. Το μεγαλείο της γλώσσας του είναι ότι βρίσκεται σε κοσμικό, οικείο επίπεδο».

Θεοδοσία Στίγκα στην Ικαρία
Θεοδοσία Στίγκα στην Ικαρία
Από τις άλλες εκδηλώσεις του τετραήμερου σε όλη την Ελλάδα ξεχωρίσαμε:

  • Συναυλία - αφιέρωμα στην Ηπειρο, σήμερα, στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα, στις 8.30 το βράδυ.
  • Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, σήμερα, τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στις Πρέσπες. Παίζουν: Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Αρμένης, Ιωσήφ Μαρινάκης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Μπουσδούκος, Τάκης Χρυσικάκος κ.ά.
  • «Ο Διθύραμβος του Ρόδου» του Αγγελου Σικελιανού θα παρουσιαστεί, αύριο, στο θέατρο «Αννα Συνοδινού» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, από το θίασο «Εντός», σε σκηνοθεσία και εικαστική επιμέλεια Πέτρου Αυγερινού, μουσική Κώστα Χαριτάτου και κοστούμια Σίλιας Δεμίρη και Δέσποινας Σπύρου. Ερμηνεύουν: Πέτρος Αυγερινός και Κατερίνα - Σεβαστή Χιωτίνη. Τραγουδούν: Μαρία Καραγιαννάκη, Ανθή Νταουντάκη.
  • Ο Νότης Μαυρουδής με τον Παναγιώτη Μάργαρη στην κιθάρα και την Θεοδοσία Στίγκα στο τραγούδι θα παρουσιάσουν, αύριο, στην πλατεία του χωριού Ακαμάτρα, στην Ικαρία, μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση με τίτλο «Ερωτικές λαϊκές μπαλάντες». Μια παράσταση στην οποία κυριαρχούν αγαπημένα τραγούδια από την περίοδο του ρεμπέτικου και του λαϊκού, διασκευασμένα από τον Νότη Μαυρουδή.
  • Αρχίζουν αύριο, τα «Μερκούρεια 2001», στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου Συκεών της Θεσσαλονίκης «Μάνος Κατράκης», με το έργο του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το ΔΗΠΕΘΕ Χανίων, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου. Παίζουν: Τάσος Περζικιανίδης, Βερόνικα Αργέντζη, Γιώργος Τσιδίμης, Ανδρέας Βαρούχας κ.ά.
  • Τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει την Κυριακή, ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αριστοφάνης», στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Γιώργου Τσαγκάρη, χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Κολοβός, Τάκης Παπαματθαίου, Λευτέρης Λουκαδής κ.ά. Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, με τον Θύμιο Καρακατσάνη, θα παρουσιαστούν και τη Δευτέρα στο θέατρο Παπάγου.
  • «Ορέστεια» από το Εθνικό (Ηρώδειο)
    «Ορέστεια» από το Εθνικό (Ηρώδειο)
    Τη Δευτέρα, επίσης, οι «Νεφέλες» του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Παίζουν: Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Αρμένης, Νίκος Μπουσδούκος κ.ά.
  • Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, παρουσιάζει, το «Θεσσαλικό Θέατρο», στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη, στο Βύρωνα (Δευτέρα και Τρίτη), σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, εικαστική επιμέλεια Γιώργου Ζιάκα, μουσική Πέτρου Ταμπούρη, χορογραφίες Ερσης Πίττα. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Νικόλα Γεωργιάδη. Ερμηνεύουν: Μάριος Φραγκούλης, Νίκος Ψαρράς, Γιάννης Κρανάς, Μπάμπης Σαρηγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Αντώνης Πάλλης, Αγγελος Κεχαγιάς, Θόδωρος Κατσαφάδος κ.ά.
  • Η «Μήδεια» του Ευριπίδη θα ανέβει τη Δευτέρα, στην Πάτρα, από το «Αμφι-Θέατρο» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τους Λήδα Τασοπούλου, Μιχαήλ Μαρμαρινό κ.ά.
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σύμης, το οποίο «ταξιδεύει» και στα άλλα νησιά. Το πρόγραμμα στη Σύμη έχει ως εξής: συναυλία του συγκροτήματος «Magic De Spell» (σήμερα), συναυλία της Χορωδίας του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού (αύριο), συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής (Κυριακή). Νίσυρος: Συναυλία της ομάδας «Κόραξ» (αύριο). Κάρπαθος: Συναυλία αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη (αύριο), «Ερωτος ποίησης, αγάπης μέλος», μουσική παράσταση από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου (Δευτέρα).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ