Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανάμεικτα συναισθήματα...

Αλλοι γελούν και άλλοι κλαίνε. Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των δύο εκπροσώπων μας στο Τσάμπιον Λιγκ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά την κλήρωση των ομίλων που έγινε χτες στο Μόντε Κάρλο. Οι «ερυθρόλευκοι» που πέρσι χαμογελούσαν για το γκρουπ στο οποίο βρέθηκαν, άσχετα πώς εξελίχθηκε, κληρώθηκαν στον 7ο Ομιλο μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τη Λιλ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, μετά την πρόκρισή του επί της Σλάβια Πράγας, καλείται να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, τη Μαγιόρκα και τη Σάλκε στα πλαίσια του 3ου Ομίλου.

Ο Ολυμπιακός ευχόταν ένα βατό όμιλο, όμως και μόνο τα ονόματα των αντιπάλων του, εκτός της Λιλ που θεωρείται η μόνη ισοδύναμη ομάδα με τον πειραϊκό σύλλογο, προκαλούν προβληματισμό και σκεπτικισμό. Αυτό που έρχεται να ενισχύσει αυτά τα συναισθήματα, είναι οι τελευταίες άσχημες εμφανίσεις, αλλά όπως δήλωσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Λεμονής, χρειάζεται η ομάδα του να είναι έτοιμη για να επιτύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και τότε πρέπει να κριθούμε. Βρισκόμαστε στα 2/3 της προετοιμασίας μας και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Στόχος μας φυσικά είναι να προκριθούμε». Εκτός όμως από τη δυσκολία του ομίλου, έρχεται να προστεθεί και το δύσκολο πρόγραμμα, καθώς οι πρωταθλητές θα υποδεχτούν στις 11 Σεπτεμβρίου τη Μάντσεστερ, ενώ μετά ταξιδεύει στην Ισπανία όπου θα αντιμετωπίσει τη Λα Κορούνια, στις 17 του μήνα και μετά θα βρεθεί στη Γαλλία για να «κοντραριστεί» με τη Λιλ (25 Σεπτεμβρίου ενώ ο επαναληπτικός είναι στις 17 Οκτωβρίου). Στη συνέχεια και μετά τον επαναληπτικό με τη γαλλική ομάδα, θα ταξιδέψει στο «Ολντ Τράφορντ» για να δοκιμάσει τις τύχες του απέναντι στους «μπέμπηδες» (23 Οκτωβρίου) και θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στις 31 του μήνα οπότε υποδέχεται τους Ισπανούς. Το δύσκολο πρόγραμμα πάντως δε φαίνεται να προβληματίζει τον Λεμονή που δήλωσε: «Σε αυτό το επίπεδο δεν κοιτάμε το πρόγραμμα. Ολα είναι σχετικά και υποθετικά. Ακόμα και αν το πρώτο ματς είναι στο ΟΑΚΑ είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να είναι εκτός και να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Μπέκαμ και η παρέα του θα βρεθούν φέτος στο δρόμο του Ολυμπιακού

Sportidea

Ο Μπέκαμ και η παρέα του θα βρεθούν φέτος στο δρόμο του Ολυμπιακού
Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού με μια ματιά έχουν ως εξής. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πήρε με άνεση το πρωτάθλημα Αγγλίας, είναι γνωστή των ελληνικών γηπέδων καθώς πέρσι αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Αυτό όμως που έχουν δείξει μέχρι τώρα στην Πρέμιερ Σιπ είναι μια αστάθεια, κάτι που προβληματίζει τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στη μεταγραφική περίοδο ενισχύθηκε με τους Βερόν και Φαν Νιστελρόι.

Από την άλλη, η Λα Κορούνια είναι μια ομάδα που και αυτή έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τα ελληνικά γήπεδα. Η τελευταία φορά ήταν πέρσι, καθώς μαζί με τη Μάντσεστερ συμπλήρωνε τον όμιλο που αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός. Σταθερή ομάδα που όμως ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Επίσης, η προϊστορία των «ερυθρόλευκων» με ισπανικές ομάδες είναι δυσμενής.

Τέλος, η Λιλ συμπληρώνει το καρέ του 7ου ομίλου. Οι Γάλλοι έχουν μια δυνατή έδρα αλλά τα εκτός έδρας δεν είναι και το καλύτερό τους. Αυτό που χαρακτηρίζει τη γαλλική ομάδα, είναι η πολύ καλή αμυντική γραμμή, αλλά το πρόβλημά της είναι η επιθετική δυστοκία.

Στους «πράσινους» τώρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Η Αρσεναλ αποτελεί φυσικά το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς είναι και η επικεφαλής του ομίλου. Οι «κανονιέρηδες» πάντως χαρακτηρίζονται από αστάθεια, κάτι που όμως αντιστρέφεται αρκετά όταν αγωνίζονται στο «Χάιμπουρι».

Η Μαγιόρκα αποτελεί το δεύτερο του ομίλου. Οι Ισπανοί, χωρίς πολλές αλλαγές από την περσινή περίοδο, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δεύτερη θέση που θα τους δώσει το δικαίωμα να προκριθούν στην επόμενη φάση. Πάντως, η Μαγιόρκα είναι μια ομάδα που είναι ικανή για όλα, τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο.

Τέλος, η κυπελλούχος Γερμανίας Σάλκε, είναι μια ομάδα δυνατή αλλά στα μέτρα του «τριφυλλιού». Πέρσι έχασε τον τίτλο στη χώρα της την τελευταία αγωνιστική αλλά ακόμα δεν έχει δείξει φέτος τα δόντια της. Αυτό που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς, είναι ότι έχουν μια πολύ δυνατή έδρα και τους πλέον φανατικούς και πιστούς φίλους στη χώρα τους.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ξεκινά από τη Γερμανία όπου θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε (11 Σεπτεμβρίου) ενώ στη συνέχεια φιλοξενεί τον Μαγιόρκα στις 19 του ίδιου μήνα όπως και την Αρσεναλ στις 26 Σεπτεμβρίου. Επόμενος σταθμός είναι η Αγγλία και το «Χάιμπουρι», όπου θα αντιμετωπίσουν τους «κανονιέρηδες» στις 16 Οκτωβρίου ενώ αργότερα, οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν τους Γερμανούς (24/10) και θα κλείσουν τους αγώνες τους στις 30 τους ίδιου μήνα απέναντι στη Μαγιόρκα στην Ισπανία.

Για την κλήρωση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, δήλωσε: «Η σημερινή κλήρωση έφερε τρεις αντιπάλους τρεις πολύ καλές ομάδες, με τις οποίες τα πάντα είναι ανοιχτά. Πιστεύω ότι όλα είναι παιχνίδια αμφίρροπα και πιθανόν η πρόκριση στον επόμενο γύρο με τη δεύτερη θέση ή ακόμα και την πρώτη θέση θα κριθεί με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών από όλους τους άλλους ομίλους. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα εντός και εκτός έδρας για όλες τις ομάδες του ομίλου».

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Δυνατοί όμιλοι όλοι οι υπόλοιποι για τους 26 «μονομάχους» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πιο δυνατός όμως είναι ο 1ος όπου θα αναμετρηθούν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρόμα, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Αντερλεχτ. Στον 2ο η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη θέση από τους Μπορούσια Ντόρτμουντ, Διναμό Κιέβου και Μποαβίστα. Στον 4ο Ομιλο, η Λάτσιο αναμένεται να πάρει την πρόκριση ως πρώτη καθώς οι Γαλατάσαράϊ, Αϊντχόβεν και Ναντ δε δείχνουν να μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Στον 5ο Ομιλο η Ρόζενμποργκ και η Σέλτικ θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση από τις Γιουβέντους και Πόρτο, ενώ στον 6ο η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να περάσει άνετα από τους αντιπάλους της Λιόν, Λεβερκούζεν και Φερνέν Μπαχτσέ, για να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στη «γηραιά Ηπειρο». Τέλος, στον 8ο Ομιλο, η Μπάγερν Μονάχου, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, ενώ τη δεύτερη θέση του ομίλου θα διεκδικήσουν μία εκ των Σπαρτάκ Μόσχας, Φέγενορντ και Σπάρτα Πράγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ