Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλούσιο αφιέρωμα όλο το 2017 στην Οχτωβριανή Επανάσταση

Εκατοντάδες προβολές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμοί, ταξίδια και άλλες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη «New Star»

Με τα λόγια του Λένιν «ο κινηματογράφος είναι η πιο σημαντική από όλες τις τέχνες, ένα ζωτικό εργαλείο της Επανάστασης στον αγώνα για τη διαπαιδαγώγηση των νέων πολιτών», η «New Star» διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο «100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση και κινηματογράφος, επιστροφή στο μέλλον», που θα περιλαμβάνει 347 ημέρες προβολών και άλλων εκδηλώσεων στην «Αλκυονίδα» και το «Studio».

Αναλυτικά θα προβληθούν 100 από τις σημαντικότερες των σοβιετικών ταινιών για την Οχτωβριανή Επανάσταση, οι 50 από τις οποίες σε πρώτη προβολή στη χώρα μας. Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 17/1/2017 και θα ολοκληρωθούν στις 31/12/17.

Θα πραγματοποιηθούν 17 εβδομαδιαία αφιερώματα στους σημαντικότερους σοβιετικούς σκηνοθέτες, με προβολές των σημαντικότερων ταινιών τους, προβολή των 12 καλύτερων βουβών ταινιών του σοβιετικού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής, καθώς και προβολές επιλεγμένων ταινιών απ' όλο τον κόσμο για την Οχτωβριανή Επανάσταση και τον Λένιν. Ειδικές προβολές animation και ταινιών θα γίνουν για παιδιά και νέους, συνοδευόμενες με αφιερώματα για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού στη Σοβιετική Ενωση.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα 10 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν από το Φλεβάρη μέχρι το Νοέμβρη, αφιερωμένες στους σπουδαίους Ρώσους δημιουργούς Dmitri Shostakovich και Sergei Prokofiev.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, η «New Star» διοργανώνει επίσης 10 δεκαήμερα ταξίδια στη Ρωσία (4 μέρες Αγ. Πετρούπολη και 6 μέρες Μόσχα) για γκρουπ έως 50 ατόμων και το πρώτο από αυτά θα αναχωρήσει στις 16 Φλεβάρη.

Παράλληλα, το αφιέρωμα περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, που θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο «Αλκυονίς» από τις 8 Φλεβάρη, εκθέσεις με κινηματογραφικά πόστερ, φωτογραφίες, ντοκουμέντα, βιβλία, γραμματόσημα και άλλα με θέμα τον Οχτώβρη, θεατρικές παραστάσεις εμπνευσμένες από την Οχτωβριανή Επανάσταση, συλλεκτικές εκδόσεις λευκωμάτων, βιβλίων, CD και DVD.

Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν στους ποιητές της εποχής και ειδικά στον ποιητή της Επανάστασης Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, με προβολές ταινιών που έγιναν για αυτόν ή που πρωταγωνίστησε ο ίδιος, απαγγελίες, αναλόγια, θεατρικά δρώμενα.

Επιπλέον, η «New Star» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με δεκάδες σινεφίλ και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και σινεφίλ, να ιδρύσει δυο κινηματογραφικές λέσχες: Την «Κινηματογραφική Λέσχη Αθήνας - Σεργκέι Αϊζενστάιν» με έδρα την «Αλκυονίδα» και κύρια ενασχόληση τις ταινίες μεγάλου μήκους, τη σκηνοθεσία και τους ηθοποιούς και την «Κινηματογραφική Λέσχη Αθήνας - Τζίγκα Βερτώφ» με έδρα το «Studio» και κύρια ενασχόληση με το ντοκιμαντέρ, τις ταινίες μικρού μήκους και το animation.

Τέλος, ανακοινώνει ότι θα διοργανώσει πανελλήνιους διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους, ποίησης, τραγουδιού, σκίτσου και εικαστικών, όπου ο πρώτος σε κάθε κατηγορία θα βραβευτεί με ένα δεκαήμερο ταξίδι στη Ρωσία, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα ανταμειφθούν με εισιτήρια για τις προβολές ή βιβλία, CD και DVD.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ