Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ, η σύζυγός του, Βασιλική Μπαρδούνια, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 250 ευρώ μέσω των ΚΟ Χαλκηδόνας, Αγ. Τριάδας Νίκαιας και Ιδιωτικής Υγείας Κέντρου Πειραιά.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, η γυναίκα του Ευδοκία και τα παιδιά του, Λίζα και Δημήτρης, προσφέρουν 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 250 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 250 ευρώ στο Σωματείο Συνταξιούχων Οικοδόμων Αγίου Δημητρίου.

***

ΦΩΤΟ

Σήμερα 4/1/2017 συμπληρώνονται δύο χρόνια από το «φευγιό» του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΑΝΤΟΥ.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένιωσε την κοινωνική και ταξική αδικία. Εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στη Νεολαία Λαμπράκη και αργότερα στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε πιστά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, στην πάλη για μιαν άλλη κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση που και ο ίδιος έζησε.

Στη μνήμη του και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Ο γιος του Λεωνίδας Τράντος

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝΙΑΚΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, η Ελένη Βαβαφίγκου προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟ Λέσβου και ο Γιώργης και η Στέλλα Αμπαζή 30 ευρώ στην ΚΟ Χίου.

***

Στη μνήμη των γονιών μας και των αδελφών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα δημοκρατικών αγώνων, μελών και στελεχών του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ ενίσχυση στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, ελάχιστη συμβολή μας για τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα μας για τη νέα κοινωνία.

Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα - Μπερτσιά

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και φίλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΜΗΣ. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Λιβαδειάς, της οποίας ήταν μέλος.

Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
Καπετάν Διαμαντής (Γιάννης Αλεξάνδρου)
Οι σύντροφοί του Καλιαντάσης Νίκος, Καρκάνας Θανάσης, Μέγας Νίκος, Παπαθανασίου Χρήστος

***

ΦΩΤΟ 2

Η ΚΟΒ Αγρινίου του ΚΚΕ με αφορμή τα 70 χρόνια του ΔΣΕ συγκέντρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα 200 ευρώ, στη μνήμη των υποστρατήγων του ΔΣΕ, σ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Διαμαντής) και σ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (Γιώτης) που υπήρξαν διοικητές της 2ης Μεραρχίας Ρούμελης και του Αρχηγείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αντίστοιχα.

Στο πρόσωπό τους τιμάμε όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, πολιτικούς επιτρόπους, μαχητές και μαχήτριες, ιδιαίτερα αυτούς που ήταν απ' το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ή ανέπτυξαν τη δράση τους σ' αυτόν και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία των ένοπλων ομάδων ώστε να φτιαχτούν τα πρώτα τμήματα του ΔΣΕ στην περιοχή της Ρούμελης που προέρχονται από το νομό.

***

ΦΩΤΟ

Η Γιούλα Τριγάζη, ανιψιά του μαχητή του ΔΣΕ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ζαχάρως του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ. Ο Πανταζής Χριστοδουλόπουλος ήταν β' γραμματέας ΑχαιοΗλιδος της ΕΠΟΝ, πολιτικός επίτροπος στο Λόχο του Νικήτα στο Τάγμα του Ζαχαριά του ΔΣΕ. Δολοφονήθηκε το Φλεβάρη του 1949.

***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Απρίλη 2016 συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αξέχαστος σύντροφός μου ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, παλαίμαχος αγωνιστής και στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Συμμετείχε πάντα δραστήρια στους λαϊκούς αγώνες από την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας. Στην Κατοχή μέσα από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο ως αξιωματικός του ΔΣΕ. Για τη δράση και τις ιδέες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε, όπως χιλιάδες αγωνιστές.

Στην άσβεστη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου, των γονιών και των συγγενών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Η συντρόφισσά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΣΕΛΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΪΤΗ, ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΣΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΝΕ στη Ρόδο.

Με τιμή, Νότης Δούκας

***

Στην άσβεστη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΝΙΚΟΛΗ και ΦΛΩΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΒΛΗ, ΚΩΣΤΑ ΠΑΜΦΙΛΗ (Μανιάς) προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μιχάλης και Δέσποινα


ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΣΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ)
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ (ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ