Τετάρτη 4 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Σύσκεψη σήμερα για την καλύτερη οργάνωση της αλληλεγγύης

Χτες, πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Από την ενημέρωση των συγκεντρωμένων εργαζομένων από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου
Από την ενημέρωση των συγκεντρωμένων εργαζομένων από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου
Νέα μαχητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη του 2016, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και για την άμεση καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., προγραμματίζουν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέσα από την οποία θα οργανώσουν καλύτερα την αλληλεγγύη για να παραμείνουν δυνατοί απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και κάλεσαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα να σταματήσουν να τους εμπαίζουν και να καταβάλουν άμεσα το έκτακτο οικονομικό βοήθημα, για το οποίο έχουν δεσμευθεί εδώ και μήνες. Επίσης, απαίτησαν να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων απέναντι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, στις εφορίες και τις τράπεζες, που καθημερινά τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό. Να δώσει επίδομα ενοικίου σε όσους κινδυνεύουν με έξωση από τα σπίτια τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν επίσης για μια ακόμα φορά ότι δεν συμμετέχουν στα παζάρια κυβέρνησης - εργοδοτών, που στόχο έχουν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Κόντρα στους εντεινόμενους εκβιασμούς της «Καρυπίδης» - την ίδια ώρα που φαίνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα επιχειρηματικά παζάρια με τη «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» - διαμήνυσαν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το αίτημα πληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και το αίτημα διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ