Πέμπτη 5 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Φονικό και το 2016 για τους νεαρούς Παλαιστίνιους

Ατέλειωτος ο «φόρος αίματος» που πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι (φωτ. από παλιότερη κηδεία δολοφονημένου από τις κατοχικές δυνάμεις)
Ατέλειωτος ο «φόρος αίματος» που πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι (φωτ. από παλιότερη κηδεία δολοφονημένου από τις κατοχικές δυνάμεις)
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Η πιο φονική χρονιά της τελευταίας δεκαετίας απεδείχθη το 2016 για τους Παλαιστίνιους εφήβους στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς τουλάχιστον 32 νεαροί κάτω των 18 ετών έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων.

Από τους 32 ανήλικους που σκοτώθηκαν το 2016, οι 19 ήταν μεταξύ 16 και 17 ετών και οι 13 μεταξύ 13 και 15 ετών.

Στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Υπεράσπιση Παιδιών» (DCI) σημειώνουν πως πολλοί από τους φόνους Παλαιστινίων, παιδιών και εφήβων, διαπράχθηκαν στη διάρκεια επιδρομών του ισραηλινού στρατού εναντίον παλαιστινιακών πόλεων και χωριών στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, σε αντιπαραθέσεις με τον ισραηλινό στρατό ή στη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

Η εικόνα αυτή γίνεται χειρότερη εάν συνδέσει τα παραπάνω στοιχεία με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Israel Democracy» τον Αύγουστο και στην οποία περίπου το 47% των Ισραηλινών δήλωσε ότι υποστηρίζει το φόνο Παλαιστίνιων που επιτίθενται εναντίον Ισραηλινών, ακόμη κι αν δεν αποτελούν απειλή!

Καταδίκη Ισραηλινού στρατιώτη για φόνο Παλαιστίνιου

Ακροδεξιοί υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ζήτησαν την απονομή χάρης στο νεαρό Ισραηλινό στρατιώτη Ελόρ Αζάρια που καταδικάστηκε χτες από στρατοδικείο του Τελ Αβίβ επειδή πυροβόλησε και σκότωσε πέρσι στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη έναν Παλαιστίνιο, φερόμενο δράστη επίθεσης με μαχαίρι, ενώ κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος. Το τριμελές στρατοδικείο απέρριψε τα επιχειρήματα του 20χρονου στρατεύσιμου, ότι έδρασε σε κατάσταση άμυνας, κρίνοντας ότι το έκανε για εκδίκηση.

Την ίδια απαίτηση εξέφρασαν νωρίτερα και εκατοντάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν σε κεντρική περιοχή του Τελ Αβίβ για να διαδηλώσουν υπέρ του λοχία Ελόρ Αζάρια. Μερικοί εξ αυτών συγκρούστηκαν με την αστυνομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ