Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέες αμερικανικές απειλές

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ -- ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την ετοιμότητα των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους σε όλη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού διαμήνυσε αυτήν τη φορά ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ, ο οποίος επανέλαβε τα περί «σοβαρής απειλής» που αντιμετωπίζει η χώρα του μετά τις νέες δηλώσεις της Πιονγιάνγκ ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές.

Την Κυριακή, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας είπαν ότι η χώρα τους μπορεί να προχωρήσει ανά πάσα στιγμή σε μια διηπειρωτική πυραυλική δοκιμή. Οι (ανώνυμες) δηλώσεις μεταδόθηκαν από το κρατικό πρακτορείο KCNA, που στο ρεπορτάζ του σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες» για την ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας από τη ΛΔ Κορέας, ενώ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον και ότι «έχει στραφεί απελπισμένα σε μια αναχρονιστική εχθρική πολιτική προς τη ΛΔ Κορέας για δεκαετίες, για να καταπατήσει την κυριαρχία και τα ζωτικά της συμφέροντα».

Χτες, μιλώντας στο δίκτυο NBC, ο Κάρτερ έσπευσε να τονίσει ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε κατάρριψη «αν ένας πύραυλος ερχόταν προς τα δικά μας εδάφη ή τα εδάφη των φίλων και συμμάχων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ