Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Παναθηναϊκός και Αρης στον τελικό

Με τη νίκη - πρόκριση στο ΣΕΦ απάντησε χτες ο Παναθηναϊκός στις τρεις σερί νίκες του Ολυμπιακού μέχρι τώρα

Eurokinissi

Με τη νίκη - πρόκριση στο ΣΕΦ απάντησε χτες ο Παναθηναϊκός στις τρεις σερί νίκες του Ολυμπιακού μέχρι τώρα
Oπως και το 2014, Παναθηναϊκός και Αρης (νίκη τότε του ΠΑΟ) αποτελούν πλέον το ζευγάρι του φετινού τελικού Κυπέλλου, μετά τις νίκες στα ημιτελικά επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκάλης», αντίστοιχα. Οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στον τελικό στις 19 Φλεβάρη (δεν έχει οριστεί η έδρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-77

Εκκωφαντική ρεβάνς για τις μέχρι τώρα 3 ήττες (1 πρωτάθλημα - 2 Ευρωλίγκα) από τον αιώνιο αντίπαλό του πήρε χτες ο Παναθηναϊκός που επικρατώντας με 77-67 στο ΣΕΦ προκρίθηκε στον τελικό. Μάλιστα, οι «πράσινοι» συνέχισαν την καλή παράδοση που έχουν απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στα ματς Κυπέλλου (18 νίκες - 8 ήττες). Επαιξαν το καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα απέναντι στον Ολυμπιακό έχοντας καλή αμυντική λειτουργία και χτυπώντας κάτω από το καλάθι στο α' μέρος και από την περιφέρεια στο β'. Ο Ρίβερς (29 π.) κυρίως στην επανάληψη ήταν ο μπροστάρης για τη νίκη του Παναθηναϊκού ενώ ο Γκάμπριελ (14 π.), που αποτέλεσε τη «χρυσή» επιλογή του Πασκουάλ (αντικατέστησε τελευταία στιγμή τον Νίκολς στη 12άδα), κυριάρχησε επιθετικά εντός ρακέτας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στη φροντ λάιν (φορτώθηκε νωρίς με φάουλ ο Μπιρτς) και στους ψηλούς των αντιπάλων δίνοντας το βάρος στα περιφερειακά σουτ (Μάντζαρης, Πρίντεζης) ως απάντηση. Στο τελευταίο τρίλεπτο προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του -12 (58-70) μειώνοντας σε 67-72 αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν χαρακτήρα και σε συνδυασμό με ένα καθοριστικό δίποντο του Καλάθη (έκανε το 67-74) έφθασαν στη νίκη.

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 77-76

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ και πήρε σπουδαία πρόκριση στον τελικό έχοντας ως καταλύτη τον Ουίλ Κάμινγκς (20 π.) που πέτυχε τόσο το νικητήριο καλάθι 3 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε όσο και 10 συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο. Πριν από αυτά το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκεια, με τον Αρη να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος (26-17, 32-22) και την ΑΕΚ με κορυφαίο τον Ντίξον (23 π.) να ανακάμπτει κυρίως στην επανάληψη, όταν και κατάφερε να προηγηθεί και με 58-50 στο 28'. Σε λεπτές ισορροπίες ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο (61-61) μέχρι να σημάνει η ώρα του Κάμινγκς για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να παθαίνουν επιθετικό «μπλακάουτ» (2,5 λεπτά χωρίς πόντο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ