Τρίτη 17 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις για την ανάκληση απολύσεων

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «ΕΥ club», εταιρείας τηλεφωνικών πωλήσεων καρτών υγείας, πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην απόλυση τριών εργαζομένων, όταν αυτές ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Το Σωματείο απαίτησε ανάκληση των απολύσεων και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει επιβληθεί να πληρώνονται με ένα, δύο και τρεις μήνες καθυστέρηση. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελίες, υπάρχει η απαίτηση από την εργοδοσία να εργάζονται και πέρα από τη σύμβαση, κάποια σαββατοκύριακα, όταν η εταιρεία διαφημίζεται σε γνωστή εκπομπή της τηλεόρασης. Τη δουλειά αυτή δεν την πληρώνονται (ίσως να δοθούν οι ώρες σε ρεπό), όπως δεν πληρώνονται και τη βδομάδα της «εκπαίδευσης». Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις απολυμένες συναδέλφισσές τους.

Στο μεταξύ, δυναμική κινητοποίηση έξω από το εστιατόριο «Βελιγράδι» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Κυριακή το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, απαντώντας στην προκλητική μεθόδευση της εργοδοσίας να διώξει δύο εργαζόμενες. Μετά την έγκαιρη παρέμβαση του Συνδικάτου, η εργοδοσία υποχώρησε και οι δυο εργαζόμενες γύρισαν πίσω στη δουλειά.

Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΕΠΕ, «η επιχείρηση με πρόσχημα κάποια δοκιμαστικά τα οποία ήθελε να κάνει, έδινε συνεχόμενα ρεπό στην εργαζόμενη, η οποία ήταν μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου. Δεν επικοινωνούσε μαζί της για το πρόγραμμα εργασίας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της. Λίγες μέρες αργότερα, απομάκρυνε τη συναδέλφισσα με "οικειοθελή αποχώρηση", χωρίς την συγκατάθεσή της. Συν τοις άλλοις, την είχαν μερικώς απασχολούμενη παρά τα κανονικά ωράρια που δούλευε, ενώ της χρωστούν ακόμα μέρος του δώρου Χριστουγέννων, των αδειών και προσαυξήσεις από Κυριακές και αργίες. Που βέβαια τα χρωστά η επιχείρηση σε όλους τους εργαζόμενους».

Με την ίδια τακτική επιχείρησε να απομακρύνει και την άλλη εργαζόμενη.

Το ΣΕΤΕΠΕ απαιτεί να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους της επιχείρησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη μέρα πανελλαδικής δράσης του κλάδου, την Τετάρτη 25/1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ