Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κόκκινο Φεγγάρι»

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Εργου του 21ου αιώνα, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, συνεχίζει τις παραστάσεις του κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 24 Γενάρη το έργο του Λέανδρου Πολενάκη «Κόκκινο Φεγγάρι» (Σκιές του Τσέχοφ).

Δύο αδελφές, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, χρόνια μετά τον μεγάλο πόλεμο, στο σπίτι που κάποτε είχαν ζήσει οι τρεις αδελφές του Τσέχοφ. Εκεί δέχονται την επίσκεψη δύο νέων ανδρών, κρατικών αξιωματούχων από τη Μόσχα. Αυτοί, με την ερωτική τους παρουσία, βοηθούντος του αλκοόλ, θα γίνουν οι καταλύτες, ώστε να εκτυλιχτούν οι προσωπικές ιστορίες και των τεσσάρων.

Μνήμες από τα νιάτα που πέρασαν, από έρωτες που δεν ξεπεράστηκαν, από ένα παρελθόν που στοίχειωσε. Κάποτε στη Μόσχα, την εποχή του πολέμου, οι δυο γυναίκες είχαν αγαπήσει τον ίδιο άντρα. Κάποτε στη Μόσχα το φεγγάρι ήταν κόκκινο για να υπογραμμίζει τις οριακές στιγμές τους. Κάποτε στη Μόσχα... Σκηνές αγριάδας, τρυφερότητας και ερωτισμού αναδύονται μέσα από την εναλλαγή κωμικών και πικρών στιγμών, αφήνοντας μια γεύση από τον πολύ γνωστό κόσμο του Τσέχοφ.

Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, τηλ. 210.5242.211).

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Δημήτρης Κωτσής. Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας. Παίζουν: Εφη Βενιανάκη, Σοφία Ορφανού, Βασίλης Μπατσακούτσας, Τίτος Λίτινας.

Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένα 8 και 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ