Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απέσπασε δεσμεύσεις για την εξεταστική και τη σίτιση

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθήνας έκανε προχτές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποσπώντας μια σειρά δεσμεύσεις για θέματα που αφορούν τη σίτιση των φοιτητών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και μετεγγραφέντες φοιτητές στην εξεταστική τους, για το ότι δεν έχουν συνταχθεί ακόμα τα κατάλληλα προγράμματα για την πτυχιακή εξεταστική και για το καθεστώς σίτισης των φοιτητών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, «κάτω από την πίεσή μας, καταφέραμε να αποσπάσουμε τις εξής δεσμεύσεις:

  • Να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι φοιτητές στην εξεταστική περίοδο με κατάλληλες προσαρμογές στο πρόγραμμα των Τμημάτων.
  • Να δώσουν όλοι οι μετεγγραφέντες φοιτητές στην εξεταστική τους.
  • Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς σίτισης στο ίδρυμα του ΕΚΠΑ.
  • Να συνταχθούν άμεσα τα κατάλληλα προγράμματα για την πτυχιακή εξεταστική.

Οι δεσμεύσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας. Δεν μας εφησυχάζουν! Ξέρουμε το ρόλο των πρυτανικών αρχών. Συμφωνούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που γεννούν τα οξυμένα προβλήματα των σχολών μας», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, δηλώνοντας πως το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις του πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των σχολών μας, ώστε να εξασφαλιστεί η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ