Τρίτη 24 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΚΑΜΠΙΑ
Με «προίκα» 11,4 εκατ. δολάρια ο πρώην «Πρόεδρος»

ΜΠΑΝΖΟΥΛ.--

Ο έως πρότινος δικτάτορας «Πρόεδρος» της Γκάμπια, Γιαχία Τζάμε μετέβη χτες στη Γουινέα Ισημερινού, δίχως να έχει εξασφαλίσει συμφωνία αμνηστίας και φυσικά την ατιμωρησία του για τα αμέτρητα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού της χώρας του επί 22 χρόνια... κλέβοντας από τα κρατικά ταμεία πάνω από 11,4 εκατομμύρια δολάρια που μετέφερε στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως επίσης ακριβά αυτοκίνητα και ήδη πολυτελείας που «φυγάδευσε» τις μέρες που παζάρευε την απομάκρυνσή του από την εξουσία με ηγέτες της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής Κοινότητας. Στόχος των παζαριών; Να επιτρέψει στον νικητή των τελευταίων εκλογών, Αντάμα Μπάροου, να αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα, με αντάλλαγμα την ασφαλή «έξοδό» του από τη χώρα.

Η έξοδός του από την Γκάμπια δεν σήμανε, ωστόσο, την άμεση απομάκρυνση στρατευμάτων από χώρες της ECOWAS, όπως η Νιγηρία και η Σενεγάλη, που είχαν στείλει στρατεύματα στη χώρα. Αξιωματούχοι της ECOWAS ανακοίνωσαν ωστόσο ότι σταματούν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ότι κρατούν μικρή παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων «για τη διατήρηση ασφαλείας».

Οσο για τον Τζάμε; Αποχώρησε από την πρωτεύουσα της Γκάμπιας, Μπανζούλ, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο της Γουινέας Ισημερινού Αλφά Κοντέ και τον Μαυριτανό Πρόεδρο Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ