Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη και μέλους του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας. Επίσης, στη μνήμη των αγωνιστών προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 50 ευρώ.

Η συντρόφισσα Μαίρη Σταθάκου

***

ΦΩΤΟ

Στις 30 Μάρτη 2015 «έφυγε» - πλήρης ημερών- από κοντά μας, ο λατρεμένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΗΣΙΔΗΣ (Μητσάκος), γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός οπαδός του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή. Από τα νεανικά του χρόνια, εντάχθηκε στο ΚΚΕ και μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, υπερασπίστηκε τον αγώνα του λαού μας για λευτεριά και προκοπή. Τον αναζήτησαν προς εκτέλεση στο μπλόκο της Καλογρέζας, ενώ ήδη είχε ανέβει στο βουνό. Ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, έδρασε κυρίως στο Λιδορίκι και πήρε μέρος στη μάχη των Καρουτών, ενώ για αυτή του τη δράση εξορίστηκε για ένα χρόνο στην Ικαρία και τέσσερα χρόνια στη Μακρόνησο.

Στη μνήμη του, ενόψει της οικονομικής δουλειάς του ΚΚΕ, για την περίοδο Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Καλογρέζας, το ποσό των 100 ευρώ.

ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η σύζυγος Μαρίκα

Τα παιδιά Γιάννης - Μέμη, Δέσποινα - Χρήστος

Τα εγγόνια Δημήτρης - Φοίβος - Αλκίνοος, Βαλεντίνα - Δημήτρης

***

Στις 3/1/2017 «έφυγε» από τη ζωή, ο σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ. Γεννημένος το 1923 στην Κεφαλονιά, από φτωχή αγροτική οικογένεια, από νωρίς ακολούθησε το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Μέλος της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, πολέμησε ενάντια στους φασίστες Ιταλούς και Γερμανούς. Μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας, συνελήφθη και καταδικασθείς εις θάνατον, οδηγήθηκε στις φυλακές της Πάτρας. Αποφυλακισθείς, συνελήφθη και πάλι για να οδηγηθεί στη Μακρόνησο μέχρι το 1951. Εγκαταστάθηκε αργότερα στην Αθήνα και εργάστηκε σαν βιομηχανικός εργάτης. Παντρεύτηκε και απέκτησε οικογένεια. Συνέχισε να παλεύει αταλάντευτα μέσα από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος. Μετά τη νομιμοποίηση του Κόμματος, δούλεψε ακούραστα για τη δημιουργία ΚΟ του ΚΚΕ, στο Ηράκλειο Αττικής. Ηταν μέλος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ της πόλης του. Στην πάλη με τον οπορτουνισμό, στάθηκε πιστός στις αρχές του Κόμματος. Ηταν ακούραστο κομματικό μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, σύντροφοί του προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Το Παράρτημα Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρει στη μνήμη των αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και των συντρόφων κομμουνιστών του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας το ποσό των 100 ευρώ.

Επίσης, προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 100 ευρώ ως ετήσια ενίσχυση.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΗΣΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΗΣΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ