Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκίνησε χτες η έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση»

Θα διαρκέσει έως τις 12 Μάρτη

Ανοιξε χτες τις πύλες της η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950 - 1974», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και φιλοξενείται στα κτίρια της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Γερμανικού και Μυλλέρου, Πλ. Αυδή).

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Μάρτη, συμμετέχουν με έργα τους 151 καλλιτέχνες, που έχουν ζήσει οι ίδιοι τα γεγονότα και έχουν φιλοτεχνήσει έργο με βάση τα γεγονότα της περιόδου 1950 - 1974 (πολιτικές διώξεις, εκτελέσεις, φυλακές, εξορία, πολιτική προσφυγιά κ.ά.). Παράλληλα με την έκθεση λειτουργεί στο χώρο «Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης», όπου σε μια βάση δεδομένων κατατίθενται στοιχεία γύρω από τους καλλιτέχνες στην περίοδο 1936-1974.

Στη χτεσινή εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης μίλησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, η πρόεδρος του ΕΕΤΕ, Εύα Μελά, καθώς και ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός Τέχνης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θαύμασε τα έργα της έκθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ