Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κινητοποίηση αλληλεγγύης και διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης για τους πρόσφυγες

Σήμερα στις 4.30 μ.μ., στην Π. Τσαλδάρη & 25ης Μαρτίου

Συγκέντρωση, με αίτημα την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, πραγματοποιεί σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, στις 4.30 μ.μ. στην Π. Τσαλδάρη και 25ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα, άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης συνεδριάζει με θέμα την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό με τη μαζική του συμμετοχή να διεκδικήσει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών και την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και για να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί επίσης βήμα καταδίκης και απομόνωσης των ρατσιστικών - φασιστικών φωνών που προσπαθούν να σπείρουν οι νεοναζί χρυσαυγίτες στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις. «Ο λαός του Περιστερίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς», αναφέρει στο κάλεσμά της η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.

Οργανώνοντας, μάλιστα, θερμή υποδοχή των προσφύγων - μαθητών, η Λαϊκή Επιτροπή συνεχίζει τη συλλογή σχολικής ύλης που θα παραδώσει στα προσφυγόπουλα με την έναρξη των μαθημάτων. Οι κάτοικοι του Περιστερίου μπορούν καθημερινά να προσφέρουν στυλό, τετράδια, τσάντες κ.λπ., από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών).

  • Ανάλογη συγκέντρωση και διαδήλωση διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, το Σάββατο Σάββατο 28 Γενάρη, στις 11 π.μ., Θηβών & Ιερά Οδό, με συνθήματα: «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους Ελληνες εργάτες, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια και τους πολέμους που κάνουν με θύματα τους λαούς. Για ζωή δίχως εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θερμή υποδοχή για τα προσφυγόπουλα και στο Περιστέρι (2017-02-22 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με τους «Υπεραστικούς» (2017-02-16 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με τους «Υπεραστικούς» (2017-02-08 00:00:00.0)
Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα μαθητές (2017-02-05 00:00:00.0)
Στη μάχη της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους (2017-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ