Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΒ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αμεση αντίδραση για τις διαστρεβλώσεις που ακούστηκαν στη σχολή

Με μια άμεση αντίδραση, οι ΟΒ Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας της ΚΝΕ παρενέβησαν με ανακοίνωσή τους, απαντώντας σε αντικομμουνιστικές απόψεις και διαστρεβλώσεις που ακούστηκαν από την έδρα σε μάθημα στη σχολή και παρουσίαζαν τον Λένιν ως προδότη της πατρίδας του, έως και πράκτορα των Γερμανών, γιατί δεν την στήριξε στον Α' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο.

Οι ΟΒ της ΚΝΕ, αφού αναφέρονται αναλυτικά στα ιστορικά γεγονότα την περίοδο που ξέσπασε η Επανάσταση του Φλεβάρη στη Ρωσία ενώ ο Λένιν ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην Ελβετία, στις αποφάσεις για επιστροφή των προσφύγων και στη στάση της Προσωρινής ρωσικής Κυβέρνησης, σημειώνουν σε σχέση με το θέμα του πολέμου: «Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι έλεγαν το απλό: Οτι για έναν πόλεμο (όπως ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος) που γίνεται για το ξαναμοίρασμα των αποικιών, των σφαιρών επιρροής και των αγορών, οι λαοί δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους. Οτι η Ρωσία πρέπει να βγει από τον πόλεμο και να ανατραπούν όσοι (Τσάρος, Προσωρινή Κυβέρνηση) μετατρέπουν το λαό σε "κρέας" για τα κανόνια μιας χούφτας εκμεταλλευτών, που είναι οι ίδιοι οι οποίοι σε καιρό ειρήνης βυθίζουν το λαό στην εξαθλίωση. Οτι την εξουσία στη Ρωσία, για να υπάρξει ειρήνη και προκοπή για το λαό της, πρέπει να την πάρουν οι εργάτες και οι αγρότες, που ήδη είχαν διαμορφώσει με τις οργανώσεις τους (τα Σοβιέτ) τις προϋποθέσεις για μια ανώτερου τύπου δημοκρατία: των πολλών!».

Οσο για αυτούς που τα παραπάνω τα ονομάζουν προδοσία, οι ΟΒ της ΚΝΕ σχολιάζουν: «Οταν τάσσεσαι με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, τότε είναι λογικό να θεωρείς προδοσία κάθε ενέργεια εναντίον τους»...

Στην ίδια ανακοίνωση, οι ΟΒ της ΚΝΕ σχολιάζουν και απόψεις που ακούστηκαν ότι ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι πήγαν κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα και καθιέρωσαν τα εργατικά δικαιώματα, παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη στήριξη μεγάλων ομίλων και πολυεθνικών στους ναζιστές και σχολιάζοντας σκωπτικά: «Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, άραγε, πού ακριβώς καθιέρωσαν τα εργατικά δικαιώματα; Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατομμυρίων αγωνιστών και Εβραίων;».

«Καλούμε κάθε συνειδητό φοιτητή και επιστήμονα να πάρει θέση! Γιατί η ιστορική αλήθεια είναι μία και την έχουν γράψει οι λαοί με το αίμα τους! Οσο μελάνι και να χύσουν, όσες ώρες και αν χαλάσουν από τις επιστημονικές τους έδρες, δεν θα μας τη στερήσουν και δεν θα την παραχαράξουν», καταλήγουν οι ΟΒ Ιστορικού - Αρχαιολογικού της ΚΝΕ στην ανακοίνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ