Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη για τον Τουρισμό στα νησιά

Σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε προχτές το πρωί με τη συμμετοχή του υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων από τα νησιά του Αιγαίου, με θέμα, όπως αναφερόταν στη σχετική πρόσκληση, «της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των νησιών που έχουν αντιμετωπίσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης».

Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, κατά την παρέμβασή του επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό /Μεταναστευτικό και τόνισε πως ο τουρισμός και οι διακοπές είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι πολυτελές εμπόρευμα προς πώληση με σκοπό το κέρδος, όπως είναι ο ήλιος, η θάλασσα, το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά. Στην αντίληψη του ΚΚΕ η ανάπτυξη τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού τουρισμού δίνει στα λαϊκά στρώματα τη δυνατότητα πρόσβασης και γνωριμίας με τους λαούς άλλων χωρών, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές τους. Πρόσθεσε ότι, σήμερα ο πλουτισμός των μεγαλοξενοδόχων συνδέεται με άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής της πλειοψηφίας των εργαζομένων, με αδήλωτη εργασία, με συμβάσεις μιας μέρας, με το αίσχος της μαθητείας/σύγχρονης δουλείας με 200-250 ευρώ και εργασία από νύχτα σε νύχτα.

Ειδικότερα για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, και των μικρών ιδιοκτητών, όσο αυτό είναι δυνατό στον καπιταλισμό, ο Στ. Τάσσος πρότεινε την αύξηση των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού, την κατάργηση του ορίου των 80 χλμ. για κοινωνικό τουρισμό μεταξύ τόπου κατοικίας και τόπου παραθερισμού στα όρια ενός δήμου, την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη που σταμάτησε το 2014, τη μόνιμη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και την αποσύνδεσή του από το Προσφυγικό, την επάνοδο των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την υποχρεωτική εφαρμογή τους, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ανέργους και εποχικούς αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, η καταβολή του οποίου θα γίνεται άμεσα με την εγγραφή του δικαιούχου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ