Κυριακή 29 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Με σημείο αναφοράς τη Νίκαια δυναμώνουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Με τα μπλόκα του αγώνα να έχουν απλωθεί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, η μικρομεσαία αγροτιά δίνει σκληρή μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην ΚΑΠ της ΕΕ που την εξοντώνουν.

Επίκεντρο και σημείο αναφοράς του αγώνα είναι και φέτος το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας που έστησαν οι Θεσσαλοί αγρότες, κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και στη μεγάλη επιχείρηση υπονόμευσης από την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα κομβικά σημεία, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη.

Ετσι, στην πανελλαδική κινητοποίηση, που συντονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συμμετέχουν χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, παλεύοντας για να μην ξεκληριστούν, αφού τα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια των μνημονίων υπέρ του κεφαλαίου καθώς και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, οδηγούν στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών.

Λυσσαλέα προσπάθεια υπονόμευσης

Η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησε με τα πρώτα μπλόκα την περασμένη Δευτέρα, ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, η οποία εντείνοντας την προπαγανδιστική επιχείρηση όλου του προηγούμενου διαστήματος, προσπάθησε, χρησιμοποιώντας «λυτούς και δεμένους», να βάλει εμπόδια στην επέκταση και στο δυνάμωμα των μπλόκων.

Για να το πετύχει είπε κι άλλα ψέματα για την πολιτική της που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, έδωσε και νέες απατηλές υποσχέσεις, εκτόξευσε περισσότερες συκοφαντίες περί υποκίνησης του αγώνα κι άλλα παρόμοια. Μια πρώτη και αποφασιστική απάντηση έδωσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες με το στήσιμο ισχυρού μπλόκου στη Νίκαια και το δυνάμωμα των μπλόκων σε όλη τη χώρα.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Eurokinissi

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Εξίσου επιθετική όμως είναι και η στάση των άλλων κομμάτων της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής, με πρώτη τη ΝΔ. «Δικοί» της άνθρωποι τριγυρνούν στα χωριά και καλούν τον αγροτικό κόσμο να μην πάρει μέρος στην κινητοποίηση, να σκύψει το κεφάλι, να υπομείνει καρτερικά τον αφανισμό του.

Δεν περνάει απαρατήρητο ότι απευθύνονται ιδιαίτερα σε μικρομεσαίους αγρότες που πήραν μέρος σε προηγούμενες κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, έχοντας επίγνωση ότι αν δεν αγωνιστούν, θα χαθούν και οι ίδιοι.

Ολους αυτούς τους καλούν να εναποθέσουν τις ελπίδες τους ξανά στην κυβερνητική εναλλαγή, απ' την οποία κάηκε η γούνα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ο κάθε επόμενος συνέχιζε την πολιτική του προηγούμενου. Τους αποθαρρύνουν από το να πάνε στα μπλόκα, αναμασώντας τα περί «κομματικής υποκίνησης», υψώνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μικρομεσαίους αγρότες, που έχουν κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια, τις τράπεζες, τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές, την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Στο ίδιο μέτωπο της συκοφαντίας και της υπονόμευσης συντάσσεται και η φασιστική Χρυσή Αυγή, μην μπορώντας να χωνέψει ότι όλες οι προσπάθειές της να βάλει το βρώμικο πόδι της στις αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν αποκρουστεί έως τώρα με επιτυχία από τη μικρομεσαία αγροτιά.

Κάλεσμα να δυναμώσει ο αγώνας

ΝΙΚΑΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Απέναντι στην άγρια πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της, απέναντι στην προσπάθεια υπονόμευσης από λυτούς και δεμένους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παρατάσσει το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσει στον δίκαιο αγώνα, το πλαίσιο αιτημάτων του, τη δύναμη του πανελλαδικού συντονισμού, με στήριγμα τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και Επιτροπές των Μπλόκων, που παρά τις δυσκολίες καταγράφουν ενθαρρυντικά στοιχεία στη λειτουργία και στη συσπείρωση νέων δυνάμεων.

Παράλληλα με τη φροντίδα για την οργάνωση της ζωής στα μπλόκα και την ενημέρωση των αγροτών με τακτικές συσκέψεις, κλιμάκια του οργανωμένου αγροτικού κινήματος περιοδεύουν στα χωριά και καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες που δεν έκαναν ακόμα το βήμα, να μπουν στον αγώνα και να έρθουν στα μπλόκα.


ΧΑΝΙΑ
ΧΑΝΙΑ

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ