Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για το ζήτημα της καθαριότητας

Σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας προχωρά σήμερα στις 11 π.μ. ο Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις σε μια σειρά ζητήματα, με πρώτο αυτό της καθαριότητας.

Οπως επισημαίνει το ΔΣ του Συλλόγου «η καθαριότητα των σχολών του ΕΚΠΑ είναι για μία ακόμα φορά στον αέρα! Μια σειρά σχολές του ΕΚΠΑ κινδυνεύουν να γίνουν και πάλι σκουπιδότοπος, με τραγικές συνέπειες όχι μόνο στους όρους με τους οποίους σπουδάζουμε αλλά και στην ίδια την υγεία μας». Σύμφωνα με τους φοιτητές «το ΕΚΠΑ έχει αναθέσει σε εργολαβία την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολών μας. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στην ευθύνη του Πανεπιστημίου και η ανάγκη για καθαριότητα στις σχολές μας να εξαρτάται από τα κέρδη του εργολάβου και τους ανταγωνισμούς του με τους υπόλοιπους μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό καθαριότητας στο ίδρυμα είναι πολύ μικρότερο από τις ανάγκες που έχει, δουλεύει με μισθούς ψίχουλα χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Επίσης, αναφέρουν πως εν μέσω εξεταστικής, «μέσα στα αμφιθέατρα κυριολεκτικά δεν υπάρχει θέρμανση ούτε για αστείο, λόγω της υποχρηματοδότησης, στα περισσότερα τμήματα», ενώ επίσης «υπάρχουν μετεγγραφέντες φοιτητές που η μετεγγραφή τους βρίσκεται ακόμα στον αέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ