Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ζητά έκτακτη επιχορήγηση για την υλοποίηση του ΚΕΑ

Το αίτημά του για έκτακτη επιχορήγηση, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) χωρίς ουρές ντροπής, επαναφέρει ο Δήμος Πατρέων, με αφορμή την έναρξη των σχετικών αιτήσεων από σήμερα, 1 Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος υπογραμμίζει: «Καλούμαστε ως δήμος να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα, συμβάλλοντας με το προσωπικό μας και τις υποδομές μας στην καταγραφή των χιλιάδων δικαιούχων του ΚΕΑ. Χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό, όταν μάλιστα πολύ καλά γνωρίζει η κυβέρνηση ότι οι δήμοι στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Γι' αυτό διεκδικούμε την έκτακτη επιχορήγηση από το αντίστοιχο υπουργείο, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας με το απαραίτητο προσωπικό και τον ανάλογο εξοπλισμό, για να ανταποκριθούμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις ανάγκες των ωφελούμενων. Το αίτημα έχει κατατεθεί από καιρό στον αρμόδιο υπουργό, για να αποφευχθούν οι ουρές της ντροπής και η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων και να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς όμως να έχουμε έως σήμερα καμία ανταπόκριση».

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι. Ηδη έχει θέσει σε κινητοποίηση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τους εργαζόμενούς του, για να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΚΕΑ.

Οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, στη σκιά σοβαρών καταγγελιών που αφορούν στις δυνατότητες δήμων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), ξεκινά σήμερα η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από τους δικαιούχους. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επ' αόριστον απεργία από τα καθήκοντα της διαδικασίας ΚΕΑ, από το Σάββατο 4 Φλεβάρη, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό φόρτο εργασίας και υποθέσεων που διεκπεραιώνουν καθημερινά».

Το ζήτημα έθεσε χτες αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕΚΕΠ) σε σχετική συνάντηση που είχαν με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολ. Γεροβασίλη, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, οι οποίες έκαναν λόγο για «μεγάλο εγχείρημα» από το οποίο δεν μπορούν να μείνουν έξω τα ΚΕΠ, προσδοκώντας προφανώς στην αυτοθυσία των εργαζομένων. Η δε Ολ. Γεροβασίλη υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα έχει υποβοηθητικό ρόλο.

Με χτεσινή εγκύκλιο ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου για την υποβολή της αίτησης. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα καταβληθεί το Μάρτη θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης από την 1η έως την 28η Φλεβάρη. Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΣΕΚΕΠ, καμία ουσιαστική απόφαση για αποσυμφόρηση των ΚΕΠ δεν υπάρχει. Την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ