Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ζητά μέτρα για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων ΚΕΑ

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Πατρέων καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους. Οπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού του δήμου οι ενδιαφερόμενοι που έχουν εξυπηρετηθεί είναι ελάχιστοι, καθώς με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο κατατίθενται οι αιτήσεις δεν αντεπεξέρχεται σωστά, «στέλνοντας» τους δικαιούχους στα κέντρα υποβολής αιτήσεων.

Αναλυτικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου: «Από τη Τετάρτη 1/2/17 ως δήμος υλοποιούμε το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, το οποίο αφορά συμπολίτες μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο δήμος μας συμβάλλει με προσωπικό και υποδομές χωρίς καμία στήριξη από το κράτος (παρ' όλες τις επισημάνσεις που έγιναν προς τον αρμόδιο υπουργό για επιπλέον χρηματοδότηση και πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού).

Παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό του δήμου μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες μας, αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό λόγω της αδυναμίας του ηλεκτρονικού συστήματος να αντεπεξέλθει, που την ευθύνη του την έχει αποκλειστικά το αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πλήθος κόσμου στα κέντρα υποβολής αιτήσεων. Εως σήμερα έχουμε καταφέρει (λόγω αδυναμίας του συστήματος) να εξυπηρετήσουμε ελάχιστους ενδιαφερόμενους.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων και να προστατευτεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην υλοποίηση του ΚΕΑ υπογραμμίζει και ο Δήμος Ικαρίας, διεκδικώντας έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών με το απαραίτητο προσωπικό και τον ανάλογο εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ